16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

22 Haziran 2017, Perşembe 10:49

TORBALI’NIN ORMANLARI ONLARA EMANET

Yaz aylarına yaklaşılmasıyla birlikte orman yangınları tehlikesi de boy gösterdi. Geçtiğimiz haftalarda ilçemizde ilk orman yangınının çıkması ile Torbalı Orman İşletme Şefliği tedbirlerini artırdı.

Yaz aylarına yaklaşılmasıyla birlikte orman yangınları tehlikesi de boy gösterdi. Geçtiğimiz haftalarda ilçemizde ilk orman yangınının çıkması ile Torbalı Orman İşletme Şefliği tedbirlerini artırdı. Her yıl olduğu gibi bu yılda orman yangınlarına karşı 24 saat tetikte bekleyecek olan Torbalı Orman İşletme Şefliği, geçen yıl ki yangınların tekrar yaşanmaması için vatandaşlara uyarıda bulundu. Torbalı Orman İşletme Şefi Ali Sevim, vatandaşları ormanlık alanda ateş yakmamaları, ormana izmarit atmamaları ve tarlalarında anız ateşi yakmamaları konusunda uyardı. Sevim, olası bir yangın ile karşılaşmaları halinde vatandaşların derhal 177’yi arayarak ihbar etmelerini istedi.

ORMANLAR ONLARA EMANET

Ormanlarımızda oluşabilecek bir yangına karşı 24 saat hazır bekleyen Torbalı Orman İşletme Şefliği personeli, her an tetikte bekliyor. Arazideki iki gözlem merkezi ve bir gözetleme kulesi ile ormanlarımızı güvene alan orman koruyucuları, 22 iki kişilik personel kadrosu ile ciğerlerimizi koruyor. Gece ve gündüz kavramı olmadan ormanlarımızın güvenliği için 24 saat hazır bekleyen Torbalı Orman İşletme Şefliği, Yoğurtçular’da bulunan A45 Gözlem Merkezi, Dağtekke üzerindeki ormanlık bölgede bulunan Atizi Gözlem Merkezi ve Korucuk üzerinde ilçenin en yüksek tepelerinden birine kurulu olan Alataş Yangın Gözetleme Kulesi ile ormanlarımızı muhafaza altında tutuyor. Gözlem merkezlerinde, olası orman yangınlarına karşı müdahale etmeye her an hazır birer arasöz ekibi beklerken, Alataş Gözetleme Kulesi’nde ise dürbün ve teleskop yardımı ile gözetleme yapılıyor. Ormanlarımızda oluşacak en küçük kıvılcım buradan fark edilerek derhal müdahale ediliyor. Ayrıca olası orman yangınlarına karşı, İzmir Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait Kemalpaşa, Gümüldür ve Seferihisar’da birer tane olmak üzere 3 yangın söndürme helikopteri ve havalimanında bir amfibik yangın söndürme uçağı, 24 saat hazır bekliyor. HASAN DEMİR