26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

17 Temmuz 2017, Pazartesi 08:28

TORBALI’NIN ORMAN YANGINLARI İÇİN TOPLANDILAR

Arka arkaya gelen orman yangınları, Torbalı Kaymakamlığı’nı harekete geçirdi. Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, artan orman yangınları ile mücadele için kurum amirlerini bir araya getirerek toplantı yaptı.

Arka arkaya gelen orman yangınları, Torbalı Kaymakamlığı’nı harekete geçirdi. Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, artan orman yangınları ile mücadele için kurum amirlerini bir araya getirerek toplantı yaptı. Toplantının amacı, kurumların gerekli tedbirleri alarak yangın çıkmasını önlenmesi konusunda öneli görüşmeler yapıldı. İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, Torbalı Orman İşletme Şefi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, GDZ Elektrik Müdürü ve Müftü gibi kurum amirleri toplantıya katıldı.

YANGIN KONUSU MASAYA YATIRILDI

Torbalı Kaymakamlığı toplantı salonunda saat 14.00’te gerçekleştirilen toplantı Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, başkanlığında gerçekleşti. Kaymakam Otçu, ilçede baş gösteren orman yangınlarına karşı müdahalede işbirliği içinde olunması gerektiği, her daim yangınlara karşı hazırlıklı olunması konusunda kurum amirlerine talimat verdi. Kurum amirleri fikir alışverişi yaparak, herkes yangın halinde ne yapması gerektiğini masaya yatırdı.

HER KURUM ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK

Toplantı’da jandarma ve polisin kundaklamalara karşı tedbir alması istenirken, yangın çıkması halinde vatandaş güvenliğini sağlaması istendi. Elektrik kurumunun, yangında tehlike oluşması durumunda bölgedeki elektrik akımını kesmesi istenirken, müftülüğün ise cami hutbelerinde vatandaşlara orman yangını çıkaracak davranışlardan kaçınmalarının öğütlenmesi istendi. HASAN DEMİR