20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Temmuz 2017, Pazartesi 14:26

TORBALI’NIN O OKULUNUN BİNA SORUNU BİTİYOR

Torbalı’nın en önemli okulları arasında yer alan Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ek binasına kavuşuyor.

Torbalı’nın en önemli okulları arasında yer alan Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ek binasına kavuşuyor. İlçedeki en büyük lise olmasına rağmen yetersiz kalan okula, ek bina yapılması için geçtiğimiz eğitim döneminde onay çıkmıştı. Okulların kapanmasıyla birlikte başlayan inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Bir okul büyüklüğünde olan ek binanın inşaatı hızla yükseliyor. Ek binanın yılbaşından sonra öğrencilerin hizmetine açılması için hızlı bir çalışma yürütülüyor.

DERSLİK SORUNU ORTADAN KALKACAK

1980 yılında 12 derslikli bir okul olarak açılan okul, zaman içinde gelişerek önemli bir meslek lisesi haline geldi. Ek binaların yapıldığı ve atölyelerin açıldığı okul, şuanda kapasitesinin üç katı öğrenciye eğitim veriyor. Bin 200 öğrencinin meslek eğitimi aldığı okul, Torbalı sanayisinin ihtiyacı olan ara eleman yetiştirmesi açısından Torbalı için hayati önem taşıyor. Deyimi yerinde ise sanayiyi ayakta tutacak olan teknisyen ve ustalar bu okulda yetişiyor. Yeni yapılan bina ise okulun derslik eksiğini çözerek eğitim kalitesinin daha da artmasını sağlayacak. HASAN DEMİR