29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

1 Ağustos 2017, Salı 15:45

TORBALI’NIN O KÖYÜNE İNEK HİBESİ YAPILDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, orman köylerini destekleme projesi kapsamında Helvacı’da üç kişiye ikişer tane gebe inek verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, orman köylerini destekleme projesi kapsamında Helvacı’da üç kişiye ikişer tane gebe inek verdi. Orman köylerinde yaşayan vatandaşları kalkındıracak olan proje kapsamında verilen ineklerin yüzde 20’si devlet tarafından hibe edilirken, kalan yüzde 80’i ise 48 ay taksitle ödenecek. Üstelik ilk yıl ödeme yapılmayacak. Verilen iki ineğin toplam değeri ise 17 bin 500 lira olarak hesaplandı. Helvacı’dan bu hakkı kazanan kişiler Şinasi Aydın, Cafer Güneş ve Serdun Ata oldu.

DESTEKLEMELER SÜRÜYOR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) bu projelerin devam ettiği İzmir’de orman mahallelerinde yaşayan vatandaşlara 2003 yılından bu yana yaklaşık 24 milyon 100 bin TL kredi desteği verildi. Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren bakanlık İzmir’e de süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, seracılık ve fenni arıcılık başta olmak üzere birçok alanda orman mahallelerinde yaşayan vatandaşlara yaklaşık 24 milyon 100 bin TL kredi desteği sağladı. 2003 yılından bu yana toplamda şehirde 3 bin 167 aileye destek veren Bakanlık, 2017 yılı için de 150 aileye 1 milyon 500 bin TL destek vermeyi hedefliyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak orman köylülerini düşündüklerini, onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle birçok proje geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ilave istihdam alanları oluşturduklarını ifade etti. HASAN DEMİR