28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

11 Temmuz 2017, Salı 08:32

TORBALI’NIN MİNİK FENOMENİNE ÖZEL HEDİYE

Torbalı Ayrancılar’da yaşayan Buğra Berk Demir, 1 yaşından itibaren anne ve babasıyla birlikte halk oyunları kursuna giderken bütün yörelerin oyunlarını öğrendi. 1 yaşında halk oyunlarını öğrenmeye başlayan minik Efe Demir, kısa sürede Türkiye’de fenomen haline geldi.

Torbalı Ayrancılar’da yaşayan Buğra Berk Demir, 1 yaşından itibaren anne ve babasıyla birlikte halk oyunları kursuna giderken bütün yörelerin oyunlarını öğrendi. 1 yaşında halk oyunlarını öğrenmeye başlayan minik Efe Demir, kısa sürede Türkiye’de fenomen haline geldi. Ünü Torbalı’yı aşıp Türkiye’ye yayıldı

ÖZEL HEDİYE

Burak Berk Demir yaşının küçük ve ayak numaralarının da küçük olması nedeniyle lastik çizmelerle gösterilere çıkıyordu. Oğlunun mutlu etmek isteyen baba Ramazan Demir, İncirliovalı çizme ustası İzzet Erkaç’tan oğlu için körüklü çizme yapmasını istedi. Çizme Ustası Erkaç, minik Efe’ye 15 gün içerisinde tamamen deriden 30 numara bir körüklü çizme yaptı. Oğluyla birlikte İncirliova’ya giden baba Ramazan Demir, körüklü çizmeyi oğluna gösterince 3 yaşındaki minik Efe sevincine diyecek yoktu. Uzun süredir oğlunun körüklü çizme giymek istediğini ifade eden Demir, çizme ustası Erkaç’a teşekkür etti.

15 GÜNDE TAMAMLANDI

Minik Efe Buğra Berk Demir’i daha önce şenliklerde görmüş olduğunu belirten usta Erkaç, “Burak Berk Demir için 30 numara çizme yaptık. Küçük Efelere ilk kez çizme yaptık. Tamamen deriden yapmış olduğumuz bu körüklü çizmeyi 15 günde tamamladık. Burak Berk Demir, doğuştan tam bir Efe. Minik Efe, yağındaki lastik çizmeleri çıkarıp körüklü çizmeyi giyince çok mutlu oldu” dedi.