29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

29 Ağustos 2017, Salı 15:31

TORBALI’NIN KURBANLARI SIKI DENETLENECEK

Bu yıl ilk kez olarak uygulanan uygulama ile yaş kurallarına uygun olmayan hayvanlar, pazardan dışarı çıkılarak satışına izin verilmiyor. Konuyla ilgili denetimleri, Torbalı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü gerçekleştiriyor.

İslam dininin kurban kesme şartları gereğince küçükbaş hayvanın en az 1 yaşını, büyükbaş hayvanın ise en az 2 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Ancak buna rağmen her yıl kurban pazarında çok sayıda 1 yaşını yeni doldurmuş büyükbaş hayvan satılıyordu. Dinen uygun olmayan bu duruma Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı el koydu. Bu yıl ilk kez olarak uygulanan uygulama ile yaş kurallarına uygun olmayan hayvanlar, pazardan dışarı çıkılarak satışına izin verilmiyor. Konuyla ilgili denetimleri, Torbalı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü gerçekleştiriyor.

BAYRAM TATİLİ BOYUNCA NÖBET TUTACAKLAR

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, yalnızca yaşı tutmayan hayvanları satılığa çıkaranları değil, izin belgeleri ve hayvan sağlığıyla ilgili belgeleri yanında olmayanları da hedef almış durumda. Halk sağlığı için mücadele eden ilçe müdürlüğü personeli, küpesi olmayan, sağlık durumunun iyi olduğunu gösteren belgeleri ve dışarıdan getirilen hayvanlar için getirildiği ilden alınmış belgeler olmayan hayvanların da ilçede satışının yapılmasına izin verilmiyor. Her gün kurban pazarında görev yapan kurum ekipleri, Kurban Bayramı tatili boyunca da çıkacak aksiliklere karşı nöbette olacak. HASAN DEMİR