25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Ağustos 2017, Salı 14:05

TORBALI’NIN KURBAN KESİM ALANLARI YÜZDE 50 ARTTI

Torbalı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Kurban güvenlik komisyonu toplantısının ardından Torbalı Belediyesi, bu yıl kurban kesilecek alanları açıkladı.

Torbalı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Kurban güvenlik komisyonu toplantısının ardından Torbalı Belediyesi, bu yıl kurban kesilecek alanları açıkladı. Daha önce altı yerde izin verilen kurban kesim alanları, bu yıl yüzde 50 artarak dokuza yükseldi. Vatandaşların kurbanlık hayvanlarını rahatça kesmesi ve kurban kesim alanı dışında bir yere ihtiyaç duymaması için kurban kesim alanları arttırılırken kurban satış yeri ise yine geçen seneki gibi Yazıbaşı Kavşağı yanı olarak belirlendi. Kurban kesim alanları ise Yazıbaşı’daki kurban satış alanında kurulacak kesim alanı, Tepeköy kapalı pazaryeri, Barışyapı pazaryeri, Engelsiz Yaşam Parkı yanındaki arazi, eski ilçe garajı yanındaki arazi, Ayrancılar kapalı pazaryeri, Ayrancılar Abdülhamit Camii yanındaki arazi, Ayrancılar Vadi Kafe otoparkı ve Alpkent Muhtarlık binası yanındaki arazi olarak belirlendi.

BU YIL KURALLARA UYMAYANLARA TAVİZ YOK

Bu yıl Kurban Bayramı’nda olumsuz görüntüler yaşanmaması için büyük önlemler alınacak. Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kesim alanları dışında kesim yapılmaması ve kurban pazarında kurallara aykırı davranılmaması için her türü önlemi alacak. Torbalı Gıda Tarım ve İlçe Müdürlüğü ise kurbanlık hayvanların yasalara uygun olarak getirilmesi ve satılması konusunda sıkı denetim yapacak. Önceki yıllarda gösterilen esneklik bu yıl gösterilmeyerek kurallara uymayanlara ağır cezalar kesilecek. HASAN DEMİR