19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

7 Eylül 2017, Perşembe 09:36

TORBALI’NIN KÖY ŞAİRİ REKORA KOŞUYOR

Çevresine duyarlığı kişiliği ve kendine özgü icatlarıyla tanınan Karakızlar'lı İbrahim Çetinkaya, sanatçı kişiliği ile de dikkat çekiyor.

Çevresine duyarlığı kişiliği ve kendine özgü icatlarıyla tanınan Karakızlar'lı İbrahim Çetinkaya, sanatçı kişiliği ile de dikkat çekiyor. Usta bir şair olan İbrahim Çetinkaya son derece başarılı şiirlere imza atıyor. Çetinkaya'nın bir çok şiiri ulusal gazetelerin şiir sayfalarında ve ilçedeki yerel gazetelerde yayınlanıyor. 77 yaşında olan Çetinkaya tam 60 yıldır şiir yazıyor. Yazdığı şiirleri saklayan Çetinkaya, tam 500 şiire imza attı. Ömrünü insanlığa adayan Çetinkaya, şiirlerinde de en çok insanlığı işliyor.

AŞIK OLUNCA ŞİİRE BAŞLADI

77 yaşındaki İbrahim Çetinkaya, şiir yazmaya 17 yaşında başlamış. Onu şiir yazmaya sevk edense bir çok şairinki gibi aşk olmuş. Eşine aşık olmasıyla aşk şiirleri yazmaya başlayan Çetinkaya, 60 yıldır şiir yazmayı hiç bırakmadı. Tam 500 şiire imza atan Çetinkaya, şiirlerinde bazen aşkı, bazen ulusal konuları ama en çok insanlığı işliyor. Çetinkaya'nın şiirlerini okuyanlar ise kendisine şiir kitabı çıkarmasını istiyor. HASAN DEMİR