19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

28 Haziran 2017, Çarşamba 11:46

TORBALI'NIN KÖPRÜ ÇİLESİNDE SON DOĞRU

Cumhuriyet Mahallesi ile Ertuğrul Mahallesi’ni birbirine bağlayacak olan üst geçidin ayaklarının inşa edilmesinin ardından yatay geçit kısmı da takıldı.

Cumhuriyet Mahallesi ile Ertuğrul Mahallesi’ni birbirine bağlayacak olan üst geçidin ayaklarının inşa edilmesinin ardından yatay geçit kısmı da takıldı. İzmit Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından üst geçidin son rötuşları veriliyor. Yapımına iki yıl geç başlanılan ve çalışması geçtiğimiz ay tamamlanması gerektiği halde bir ay daha geciken yaya üstgeçidinin çok kısa bir süre içinde açılması bekleniyor.

DAHA FAZLA GECİKMESİN

Yaya üstgeçidinin açılmasıyla birlikte Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, yaz sıcağında İZBAN raylarının karşısına geçebilmek için kilometrelerce yürümek zorunda kalmayacak. Yürüyerek 20 – 25 dakika süren Cumhuriyet ve Ertuğrul mahalleleri arasındaki mesafe 5 dakikaya düşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi iki yıl geciken üstgeçidin daha fazla gecikmemesi için büyük bir hızla çalışıyor. Asansör ve taş basamaklardan oluşan üstgeçit, 46 basamaktan oluşacak. HASAN DEMİR