29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

7 Eylül 2017, Perşembe 16:22

TORBALI’NIN İZBAN KÖPRÜLERİ HER YANINDAN DÖKÜLÜYOR

İlçemize yapıldığı günden beridir her yönüyle eleştirilerin hedefi olan ve fiyasko olarak adlandırılan araç üstgeçitleri şimdi de çürümeye başladı.

İlçemize yapıldığı günden beridir her yönüyle eleştirilerin hedefi olan ve fiyasko olarak adlandırılan araç üstgeçitleri şimdi de çürümeye başladı. Hem Ertuğrul Mahallesi ile Muratbey Mahallesi arasındaki üstgeçit hem de Torbalı Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi arasındaki üstgeçitte çürüme ve dökülmeler başladı. Torbalı Mahallesi’ndeki araç üstgeçidindeki çürüme ise bu üstgeçidi kullanan sürücülere korku veriyor. Üstgeçidin korkuluk demirleri çürürken korkuluklara takılı olan ağır cam kalkanlar birer birer yere düşüyor. Üstgeçidin pek çok noktasında açıklık görmek mümkün.

VATANDAŞIN YIKTIRAMADIĞI ÜSTGEÇİTLER KENDİLİĞİNDEN YIKILABİLİR

İZBAN rayları üzerindeki araç üstgeçitlerindeki çürüme böyle devam ederse yıkılması istenen körüler yakında kendiliğinden yıkılacak. Üstgeçitlerin zemini sağlam olsa da korkuluk demirleri parçalanıyor ve camlar aşağıya düşüyor. Aşağıya düşen ağır cam kalkanların şimdiye kadar hiç kimseyi yaralamamış olması büyük şans. Fakat böyle devam ederse üstgeçitlerde yakında korkuluk kalmayacak ve araçlar üstgeçitten aşağıya düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalacak. HASAN DEMİR