26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

22 Mart 2017, Çarşamba 12:36

TORBALI’NIN HUZUR EVİ AÇILDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Torbalı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nün açılışına katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Torbalı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nün açılışına katıldı. Açılışta, AK Parti İzmir Milletvekilleri ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de hazır bulundu. Bakan Kaya, açılış öncesi huzurevi sakinleri ile kahvaltı programında buluştu. Huzurevi sakinlerinden 74 yaşındaki Emine Handan Koç'tan çiçek alan Bakan Kaya, kahvaltıda bulunan tüm huzurevi sakinleri ile tek tek ilgilenerek onlarla sohbet etti ve ellerini öptü. Bakan Kaya daha sonra huzurevi önünde kendisini izlemeye gelen vatandaşlara seslendi.

YAŞLILAR BİZİM BİLGELERİMİZDİR

 Bakan Kaya, şunları söyledi: "Bizim yolumuz barışa giden yol, kardeşliğe giden yol. Bizim yolumuz hak ve adale yolu. Önümüze çıkan her engel, milletimizle birlikte bir bir aşıyoruz. Medeniyet anlayışımızın temelinde insan var. Hak ve adalet mücadelesi var. Ülkemizde elde ettiğimiz ekonomik kazanımlar, sosyal politikalarda da önemli gelişmelere vesile olmuştur. Tecrübe ve birikimlerini yeni kuşaklara aktararak yaşlılarımızın daha huzurlu yaşamaları için çalışıyoruz. Sağlıklı politikalar ürettik. Bu amaçla yaşlılarımızla ilgili bilimsel çalışmalara önem veriyoruz. Daha modern huzur evleri inşa ediyoruz. Ülkemizin dört bir yanına yayılan huzur evlerinde sosyal güvencesi olsun olmasın yaşlılarımıza hizmet veriyoruz. Bugün 141 huzur evinde 13 bin 316 yaşlımıza hizmet veriyoruz. Yaşlılarımız, bizim bilgelerimiz. Bugün de aynı hürmet ve aynı değerle sizlerden istifada etmeye çalışıyoruz."