25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Ağustos 2017, Perşembe 09:38

TORBALI'NIN HURDACI BAŞKANI İŞ BAŞINDA

Torbalı sokaklarında hurda toplarken gördüğümüz bir kişi var ki onu tanıyanlar çok şaşırıyor. Geçtiğimiz dönem mahalle muhtarlığı yapan Aykut Coşkun, günümüzde ise bir derneğin ikinci başkanlığı görevini sürdürüyor.

Torbalı sokaklarında hurda toplarken gördüğümüz bir kişi var ki onu tanıyanlar çok şaşırıyor. Geçtiğimiz dönem mahalle muhtarlığı yapan Aykut Coşkun, günümüzde ise bir derneğin ikinci başkanlığı görevini sürdürüyor. Muhtarlığı devrettiği Yeni Mahalle’de birinci aza olan Coşkun, bazen kravat takıp derneğin resmi işleri ile ilgileniyor, bazen ise tulumunu giyerek sokaklardan hurda topluyor. Torbalı’da sevilen bir isim olan Coşkun, geçimini bu yolla sağlıyor.

ÇEVREYE FAYDALI BİR İŞ YAPIYOR

Geçtiğimiz dönem Yeni Mahalle muhtarı olan Aykut Coşkun şuanda da azalık ve dernek başkanlığı görevini yürütüyor. Geçimini geri dönüşüm sektörü ile sağlayan Coşkun, bu yolla hem ekmeğini helal yoldan kazanıyor hem de doğaya son derece faydalı bir iş yapıyor. Bilindiği üzere çöpe atılan bazı maddeler doğada yüzlerce yılda kaybolduğu için çevreye zarar veriyor. Coşkun, bu maddeleri toplayıp geri dönüşüme kazandırarak çevreye büyük katkı sağlıyor. HASAN DEMİR