25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Haziran 2017, Cumartesi 11:10

TORBALI'NIN GURURUYDU ŞİMDİ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

Bir zamanlar İzmir’in en büyük süs balığı yetiştirme çiftliği olarak Eğerci’ye kurulduktan sonra kapatılarak kaderine terk edilen balık çiftliği, aradan geçen dört yıla rağmen hala baraka halinde duruyor.

Bir zamanlar İzmir’in en büyük süs balığı yetiştirme çiftliği olarak Eğerci’ye kurulduktan sonra kapatılarak kaderine terk edilen balık çiftliği, aradan geçen dört yıla rağmen hala baraka halinde duruyor. Kaderine terkedilen ve tinercilerin akınına uğrayan eski balık çiftliği, adeta hayalet bir çiftliği andırıyor. Dört yılda defalarca hurdacılar tarafından yağmalanan ve zaman zaman içinde uyuşturucu madde kullanılan eski balık çiftliğinde bugüne kadar hiçbir önlem alınmadı. Gün geçtikçe daha çok zarar gören eski çiftlik, yakında çökme tehlikesiyle de karşı karşıya kalacak.

İZMİR’İN EN BÜYÜK SÜS BALIĞI ÇİFTLİĞİYDİ

Eğerci’de hizmete açılan balık çiftliği İzmir'in en büyük süs balığı çiftliği olarak açılmıştı. Kaderine terk edilen çiftlikte, yüzlerce çeşit akvaryum balığı yetiştirilerek Torbalı, Selçuk, İzmir, Denizli, Antalya, İstanbul, Ankara gibi ülkenin 4 bir yanından balık siparişlerini karşılanıyordu. Yaklaşık dört yıl önce sessiz sedasız terk edilen balık çiftliği şimdilerde tehlike saçıyor. Atıl durumdaki çiftlik özellikle akşam saatlerinde tinercilerin meskeni haline geldi. Balık çiftliğinde kimliği belirsiz kişiler tarafından uyuşturucu kullanılıyor ve etrafa zarar veriliyor. HASAN DEMİR