26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

5 Temmuz 2017, Çarşamba 08:58

TORBALI’NIN GÖZDESİYDİ BU YIL ZARAR ETTİRDİ

Bamya fiyatları bu yıl üreticiyi de vatandaşı da mağdur etti. Pazar tezgahlarında pahalılık nedeniyle vatandaşın cebini yakan bamya, üreticinin ise düşük fiyatlar nedeniyle zarar etmesine neden oldu.

Bamya fiyatları bu yıl üreticiyi de vatandaşı da mağdur etti. Pazar tezgahlarında pahalılık nedeniyle vatandaşın cebini yakan bamya, üreticinin ise düşük fiyatlar nedeniyle zarar etmesine neden oldu. Tarladan 4 liraya çıkan Pazar da ise 12 liraya satılan bamyanın kazananı ise her zaman ki gibi yine aracılar oldu. Aradaki yüzde 200’lük artış, aracıların cebine gitti.

YARIYA YARIYA DÜŞÜŞ VAR

Bamyanın tarladan satış fiyatı geçen yıl 8 liraydı. Bu yıl ise artış yerine düşüş oldu. Yüzde ellilik bir azalma ile bamya toptancıya 4 liradan satılıyor. Bu durum üreticiye zarar ettiriyor. İlçemizdeki bamya üretiminin en fazla yerlerden Korucuk’ta, bamya üreticisi Serdar Özel bamya üreticisinin zarar ettiğini ifade etti. Özel, “Geçen yıl 8 liradan sattığımız bamya bu yıl 4 liradan alınıyor. Her şeye zam gelirken bizim mahsulümüze indirim geliyor. Aracılar kendi aralarında anlaşarak fiyat kırdılar. Bu bamyaları toplamak için bir çok işçi çalıştırıyoruz. İşçi yevmiyesi 60 lira. Bamyadan kazandığımız para işçi parasını kurtarmıyor” şeklinde konuştu. HASAN DEMİR