29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

17 Temmuz 2017, Pazartesi 09:11

TORBALI'NIN GÖBEĞİNDE SEFALETİ YAŞIYORLAR

Kanalizasyon altyapısı olmadığı için Çapak Beşevler’e açılan fosseptik çukuru, pis koku ve yetersiz kalmasıyla vatandaşları mağdur ediyor.

Çapak’a bağlı olan Beşevler, Torbalı’nın en büyük mağduriyet bölgesi. Sanayi imarlı olduğu için konut izni verilmeyen Beşevler’de, önceden yapılan 150 hane ev ve o evlerde yaşayanlar ise resmiyette yok sayılıyor. İmar izni olmadığı için mahalle yapılmayan Beşevler’de bu nedenle bir çok mağduriyet yaşandığı gibi kanalizasyon altyapısı da kurulmuyor. Kanalizasyon altyapısı olmadığı için Çapak Beşevler’e geçmiş dönem Torbalı Belediyesi tarafından geçici olarak fosseptik çukuru açılmış ve Beşevler’de bulunan 150 hane bu çukura bağlanmıştı. Ancak aradan geçen yıllara rağmen Beşevler’e altyapı kurulmaması nedeniyle, hala miadını tamamlamış olan fosseptik çukuru kullanılıyor. 150 hanenin bir tek fosseptik kanalını kullanması nedeniyle çukur çok sık doluyor ve kimi zaman taşıyor. Artık eskimiş olan boruların zaman zaman patlaması nedeniyle, sokaklarda kanalizasyon suyu akıyor. Yaz aylarında kötü kokuların oluştuğu Beşevler’de vatandaşlar, sorunun çözülmesini istiyor.

REZIL GÖRÜNTÜLER SON BULSUN

 Yerel seçimler öncesinde geçici olarak oluşturulan fossetik kanalının artık ömrünü tamamladığını ve büyük sorunlara yol açtığını ifade eden Enver Günay isimli vatandaş, “Açtıkları bu çukur, 150 hanenin ihtiyacını karşılamaya yetmiyor. Sürekli dolup taşıyor. Bazen ise eskiyen borular patlıyor. Etrafı dışkı kokusu kaplıyor. Yaz aylarında kokuya tahammül etmek mümkün değil. Altyapıya bağlanmak istiyoruz. Bu rezil görüntülere artık bir son verilsin” dedi. HASAN DEMİR