20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

1 Kasım 2017, Çarşamba 15:29

TORBALI'NIN ELEKTRİĞİ VE SUYU OLMAYAN MUHTARLIĞI PES DEDİRTİYOR

Bütünşehir yasasının ardından belediye sınırlarına bağlanan Tulum, aradan geçen süre zarfında tek bir hizmet dahi almadı. Tulum sakinlerinin deyimi ile çivi dahi çakılmayan Tulum’da vatandaşlara bir dokunan bin ah işitiyor.

Bütünşehir yasasının ardından belediye sınırlarına bağlanan Tulum, aradan geçen süre zarfında tek bir hizmet dahi almadı. Tulum sakinlerinin deyimi ile çivi dahi çakılmayan Tulum’da vatandaşlara bir dokunan bin ah işitiyor. Tulum’un sorunlarından biri de harabe haldeki muhtarlık binası. 45 yıl önce yaptırılan muhtarlık binası, rutubetten çürüyor. Muhtarlık binasının en büyük sorunu ise elektrik ve suyunun olmaması. Elektriği olmayan Tulum Muhtarlığı’nda vatandaşlara evrak temin etmek bile mümkün olmuyor.

ELEKTRİKTE YOK SU DA 

Yaklaşık 45 yıl önce yapılan muhtarlık binası ve köy konağının hazine arazisine yaptırıldığı için elektrik aboneliği verilmemiş. Tulum Muhtarlığı aradan geçen süreye rağmen elektrik aboneliği alamamış. Tulum Muhtarı Sebahattin Akman, tüm çabalarına rağmen muhtarlık binasına elektrik aboneliği alamadı.

BELEDİYEDEN HİZMET BEKLİYOR

Torbalı Belediyesi tarafından başlatılan her mahalleye bir meydan projesinin Tulum’u kapsamamasına üzüldüklerini belirten Muhtar Akman, Torbalı Belediyesi’nden Tulum’a yeni bir muhtarlık binası yapmasını istiyor. Elektrik ve su sorununun da çözülmesini isteyen Muhtar Akman, Tulum’da çözülmeyi bekleyen onlarca sorun olduğunun altını çizdi. HASAN DEMİR