25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Ağustos 2017, Perşembe 15:05

TORBALI’NIN BEKLEDİĞİ FİLM VİZYONA GİRİYOR

Çekimleri geçtiğimiz yıl tamamlanan ve Torbalı'nın da katkısı olan film 22 Eylül’de vizyona girecek.

Çekimleri geçtiğimiz yıl tamamlanan ve Torbalı'nın da katkısı olan film 22 Eylül’de vizyona girecek. Film Anadolu’nun unutulmaz halk kahramanlarından Atçalı Kel Mehmet Efe’nin hikayesini beyazperdeye taşıyor. Güler Nalbantoğlu (Güler Film) ile TRT ortak yapımcılığında ve Hakan Şahin’in yönetmenliğinde çekilen film, 18. yüzyılın kahramanı “efeleri” destansı bir anlatımla aktarıyor. Başrollerinde ünlü oyuncular Gökhan Keser ve Cemal Hünal’ın yer aldığı filmde, onlara Ceren Kaplakarslan, Hülya Şen, Mehmet Polat, Ümit Acar, Hasan Yalnızoğluve Muhammed Cangören gibi deneyimli ve genç oyuncular eşlik ediyor. Atça’nın merkezinde bir heykeli de bulunan ünlü halk kahramanı “Atçalı Kel Mehmet Efe”ye filmde ünlü oyuncu, şarkıcı Gökhan Keser can verirken, ona efeliği öğreten ve baş efe olmasını sağlayan “Yusuf Efe” rolünde ise başarılı oyuncu Cemal Hünal yer alıyor.

TORBALI’DAN DESTEK VE ROL ALANLAR OLDU

Film ağırlıklı olarak Ödemiş Birgi’de çekildi. Bazı çekimler ise Menderes Hazvası’nın diğer ilçelerinde de yapıldı.Torbalı’dan da bazı sahnelerde rol alanların olduğu filmde kullanılan birçok araç gereç Torbalı’daki Ahmetli Köyü Yörük Kültürünü Yaşatma ve Geliştirme Derneği tarafından sağlandı.

YÖNETMEN FİLMİNİ ANLATTI

Filmin yönetmeni Nalbantoğlu, kendisini de "efe ruhlu bir kadın" olarak tanımladığını, Atçalı Kel Mehmet'in de efelik kültürü için özel bir isim olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Atçalı, 1830'lu yıllarda yaşamış, Aydın'a vali olmuş, Kütahya ve Denizli'ye kadar hükmü sürmüş tarih sahnesinde önemli bir efedir. Biz ona yerli Robin Hood diyoruz. Sadece Aydın'ın değil tüm Ege'nin efesi olarak tanınıyor. Biz gerçek hayat hikayesinden yola çıkarak uzun metrajlı bir sinema filmi hazırladık. Sinema filmimizde Atçalı'nın hayatından ciddi kesitleri göreceksiniz. 5 yılık bir araştırmanın neticesinde filmi ortaya çıkardık." Atçalı Kel Mehmet'in hikayesinin en son 1964 yılında Fikret Hakan'ın başrolünde çekildiğini kaydeden Nalbantoğlu, filme yerel yönetimlerden beklediği desteği göremediklerini de sözlerine ekledi.