28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

16 Eylül 2017, Cumartesi 08:24

TORBALI’NIN BALIK TEZGAHLARINA FİYAT DOPİNGİ

AVLANMA yasağının sona ermesiyle birlikte Torbalı’da tezgahlarda balık bolluğu yaşanmaya başladı. Sardalyanın kilosu 5, hamsi ile uskumrunun kilosu ise 10 TL'den satılıyor.

AVLANMA yasağının sona ermesiyle birlikte Torbalı’da tezgahlarda balık bolluğu yaşanmaya başladı. Sardalyanın kilosu 5, hamsi ile uskumrunun kilosu ise 10 TL'den satılıyor.Balık avı yasağının 1 Eylül'de sona ermesi ve sezonunun açılması ile denizlerdeki bereket tezgahlarda, tüketicilerle buluşmaya başladı. Sezon öncesine göre balık fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanırken, bu durum dar gelirlinin bütçesine de olumlu yansıdı. Torbalıların çok sevdiği balıklardan olan, sofralarından eksik etmedikleri ve avlanma yasağı öncesi kilosu 10-15 arasında satılan sardalyanın fiyatı 5 TL'ye indi.

TERCİH HAMSİ

Yine tercih edilen balıklardan hamsi ile uskumrunun kilosu 10 TL.'den satılmaya başlandı. Balıkçı esnafı araya Kurban Bayramı tatili girdiği için ucuz balığın tüketici ile geç buluştuğunu belirterek, "Bayram tatilinin bitmesi ile birlikte balığa ilgi artttı. Protein değeri yüksek besin kaynağı olan sardalya balığın kilosunu 5 TL'ye satıyoruz. Bolluk artıkça fiyatlarda düşüşler yaşanabilir. Henüz avlanma yasağının kalktığı ilk haftadayız. Bolluk ve ucuz balık en fazla emekli, işçi, asgari ücretli gibi dar gelirlilerin yüzünü güldürecek" dedi.