19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

9 Kasım 2017, Perşembe 08:55

TORBALI'NIN ARDIÇ FİDANLARI SAKSIDA KALDI

Torbalı ve Küçük Menderes Havzası’nın önemli fidan yetiştiriciliği ürünlerinden olan ardıç fidanları iki yıldır tarlada kalıyor.

Torbalı ve Küçük Menderes Havzası’nın önemli fidan yetiştiriciliği ürünlerinden olan ardıç fidanları iki yıldır tarlada kalıyor. Önemli bir ağaç türü olan ardıç ağacının fidanlarının bir kısmı yurt dışına ihraç edilirken bir kısmı ise başta Ankara olmak üzere iç Anadolu Bölgesi’ne satılıyordu. İki yıl öncesine kadar son derece iyi olan ardıç fidanı satışı, son iki yıldır oldukça düştü. Özellikle bu yıl fidanlar komple saksılara dikim yapıldıkları tarlalarda kaldı.

BÖYLE GİDERSE YETİŞTİRİCİLİK BİTECEK

 İki yıl önce fiyatı yaklaşık 1 buçuk lira olan ardıç fidanının fiyatı şuanda 90 kuruşa düştü. Buna rağmen fidanlar alıcı bulmuyor. Taşkesik’te ardın fidanı yetiştiriciliği yapan Paşa Eres, “Ardıç fidanı yetiştiriciliği son iki yıldır büyük zarar görüyor. Fiyatlar düşmesine rağmen malımızı satamıyoruz. Ne yurt içinden ne de yurt dışından talep gelmiyor. Böyle giderse, ardın fidanı yetiştiriciliği tarih olacak” dedi. HASAN DEMİR