29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

12 Haziran 2017, Pazartesi 16:56

TORBALI’NIN ACİL TOPLANMA YERİ VAR MI?

Bugünkü depremden sonra sokaklarda bekleyen vatandaşlar ilginç görüntüler oluştururken, bu durum Torbalı’nın kanayan yarasını yeniden akıllara getirdi. Torbalı’da İzmir Valiliği tarafından belirlenen bir acil toplanma alanı bulunmuyor.

Bugünkü korkutan depremin ardından insanlar sokaklara döküldü. Merkez üssü Ege Denizi olan depremin ardından Torbalı’da insanlar uzun süre evlerine giremedi. Sokaklarda bekleyen vatandaşlar ilginç görüntüler oluştururken, bu durum Torbalı’nın kanayan yarasını yeniden akıllara getirdi. Torbalı’da İzmir Valiliği tarafından belirlenen bir acil toplanma alanı bulunmuyor. Bu yüzden vatandaşlar deprem gibi durumlarda sığınabilecekleri güvenli bir yer bulamıyor. Nereye kaçacaklarını bilmeyen vatandaşların kimi, kendini sokağa atarak cadde üzerindeki kaldırımlarda bekledi, kimi ise bina dışına çıkıp bahçede bekledi. Ancak binaların yıkılması durumunda kendilerinin daha fazla zarar göreceğinin farkında değillerdi. Bazı vatandaşlar ise çaresizce Hükümet Konağı ve bazı okulların bahçelerine akın etti.

YILLARDIR KAYITSIZ KALINIYOR

 Vatandaşlar daha önce de defalarca gündeme getirilmesine rağmen henüz netleşmeyen bu konuda acil adım atılmasını talep ettiler. 160 bin nüfuslu Torbalı’da acil toplanma alanı bulunmuyor. Vatandaşlar, deprem gibi felaketler anında nereye sığınacağını bilmiyor. Bu durum, vatandaşları bilinçsizce davranmaya sevk ediyor. İnsanların sığınacağı belirli bir toplanma alanı olmaması, yıkıcı depremler anında kaosu da beraberinde taşıyor. Torbalı halkı, ilçeye acil toplanma yeri yapılmasını istiyor. HASAN DEMİR