29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

13 Şubat 2017, Pazartesi 14:04

TORBALILI YUSUF BEBEĞİN YAŞAMA TUTUNMA MÜCADELESİ

26 haftalık 900 gram dünyaya gelen Yusuf Bebek, minicik bedeniyle hayata tutunmasını bildi. 62 gün Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi'nde hayat mücadelesi veren bebeğin anne ve babası,taburcu olduktan sonra solunum durma nöbetleri geçiren yavrularının başında nöbet tuttu. Anne ve baba, doktorların verdiği eğitimi doğrultusunda nöbete giren bebeklerinin ayağını gıdıklayarak nefes alıp vermesini sağladı.

Torbalı'da bir ailenin ilk çocuğu olan Yusuf Bebek, Özel Medifema Hastanesi'nde dünyaya geldi. 26 haftalık, 900 gram ağırlığında dünyaya gelen Yusuf Bebek, hastanenin Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi'nde 62 gün yaşam mücadelesi verdi. Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu sorumluluğundaki Yenidoğan Yoğun Bakım ekibi, gözlerini bir an bile ayırmadıkları Yusuf Bebek'in hayata tutunmasını sağladı. Hastaneden sağlıklı bir şekilde taburcu edilen Yusuf Bebek'in bu kez de solunum durma nöbetleri başladı. Doktorlar, nefesini tutup kızaran Yusuf Bebek'in sağlıklı nefes almasını sağlamak için anne ve babasına eğitim verdi. Anne ve babası, iki hafta boyunca nöbetleşe bebeklerinin başında uyumadan bekledi. Anne ve baba bu zorlu süreçte, bebekleri kızardığında ayaklarını gıdıklayarak tekrar nefes almasını sağladı. Ardından ise hemen hastanenin acil servisine başvurdu. Acildeki tedaviler sayesinde nefes alıp vermesi normale dönen Yusuf Bebek, şimdi hayata gülümsüyor.

7.5 KİLO OLDU

Dr. Astarcıoğlu: 'Yusuf Bebek Tamamen Sağlığına Kavuştu' Yusuf Bebek'in tamamen sağlığına kavuştuğunu belirten Uzm.Dr. Görkem Astarcıoğlu, 'Yusuf Bebek'in Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi'nde yatarken inişli çıkışlı dönemleri oldu. Serviste görevli hemşirelerimizin de yer aldığı ekip ve ailesinin desteği sayesinde bebeğimiz sağlığına kavuştu. Şu an 10 aylık olan bebeğimiz 7.5 kiloya ulaştı' dedi. Yenidoğan servislerinin gelişmesiyle artık prematüre bebeklerin yaşatılabildiğini ifade eden Dr. Astarcıoğlu, 'Ancak yaşatmak kadar taburcu olduktan sonra beyin, göz hasarının da oluşmasını engellemek lazım. Yusuf Bebek'in gözünde , beyninde, akciğerlerinde hiçbir sorunu yok' diye konuştu.