19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

16 Mart 2017, Perşembe 08:20

TORBALILI ÖĞRENCİ FELSEFE GRUBU KURDU

Torbalılı Yasin Gülcü, öğrencisi olduğu Uşak Üniversitesi'nde felsefe grubu kurdu. Manteşizme inanan Yasin Gülcü, Göktuğ Erdoğdu ile birlikte kurduğu felsefe grubuna düşünce-i mante ismini verdi.

Torbalılı Yasin Gülcü, öğrencisi olduğu Uşak Üniversitesi'nde felsefe grubu kurdu. Manteşizme inanan Yasin Gülcü, Göktuğ Erdoğdu ile birlikte kurduğu felsefe grubuna düşünce-i mante ismini verdi. Felsefe grubunu Uşak Üniversitesi'nde yaygınlaştırmak isteyen Yasin Gülcü, arkadaşı Erdoğdu ile birlikte tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Yeni bir akım başlatan Gülcü'nün mante toplantısına çok sayıda öğrenci katıldı. Uşak Üniversitesi Gazetecilik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi olan Torbalılı Yasin Gülcü'nün ilçemizde de bu akımı yaygınlaştırmak istediği öğrenildi.

MENTEŞİZM YAŞAM TARZIDIR

Uşak Üniversitesi öğrencileri tarafından iki hafta önce kurulan Düşünce-i Mente felsefe grubu ilk tanıtım toplantısını yaptı. Yasin Gülcü, katılımcılara Menteşizmi anlattı. Gülcü, Düşünce-i Mente felsefe grubunun diğer gruplardan farkına vurgu yaparak ” Bizim grubumuz diğer düşünce gruplarından ayıran belirli özellikler bulunuyor. Öncelikle menteşizm felsefi akım olmaktan öte bir yaşam tarzıdır. Kişinin hayata dair düşünce ve sorunlarını kapsar. Yüzsel bir yaklaşım değildir. Menteşizm bireyin ömrü boyunca karşısına çıkacak sorunlarını salt özgür aklıyla çözmesini öğütler. Ayrıca bizim grubumuz diğer bir çok grupta olduğu gibi güldürü, eğlence veya sevgili bulma yeri değildir, olamaz. Grup için de bir ciddiyet, katılmıyorum ama saygı duyuyorum ilkesi hakimdir ” dedi. HASAN DEMİR