24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

20 Ağustos 2017, Pazar 12:53

TORBALILI MUCİDİN BULUŞU KORDONA AÇILIYOR

  İlk olarak Almanya’nın başkenti Berlin’de gördüğü fikri Torbalı’da hayata geçiren Tasarım Mühendisi Hasan Dağtekin, girişimciliğiyle ilçenin gururu olmuştu.

  İlk olarak Almanya’nın başkenti Berlin’de gördüğü fikri Torbalı’da hayata geçiren Tasarım Mühendisi Hasan Dağtekin, girişimciliğiyle ilçenin gururu olmuştu. Dağtekin'in aracı Ulusal basınla birlikte Yerel basına da haber olmuştu. İçerisinde buzdolabı bulunan araçta müşteriler içeceklerini içerken müzik dinleyebildikleri, sosyalleşebildikleri çevizgez kafe ilgi odağı olmuştu.

 

KORDON'DA HİZMET VERECEK

Çevirgez’in tasarımcılarından Hassan Dağtekin aracın hikayesini “Berlin’de gördüğüm ve aşık olduğum bisiklet kafeyi Almanya’dan getirmek yerine atölyemizde ekip arkadaşlarımla yüzde 100 yerli malı olan Çevirgez’i hayata geçirdik. Yurt dışındaki aracı geliştirip çevre dostu hale getirdik. Türkiye’de ilk ve tek olan Çevirgez benzinsiz ve motorsuz çalışıyor, doğayı kirletmiyor. Bisikletin ilerlemesi için iki kişinin bile pedal çevirmesi yeterli. Tavanında güneş panelleri var, güneşten aldığımız enerjiyi elektriğe çevirip buzdolabını, müzik sistemini, farlar ve sinyalleri çalıştırabiliyoruz” diye anlatıyor. Dağtekin halkın bu girişimden çok memnun olduğunu, kullanmak için sıraya girdiklerini söylüyor. Çevirgez yakın bir zamanda da vitamin bar ve bisiklet kafe olarak İzmir Kordonboyu’nda hizmete girecek.