25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

21 Kasım 2017, Salı 09:00

TORBALILI GAZİLER TUTULMAYAN SÖZLERE TEPKİLİ

Torbalılı gaziler kendilerine verilen hakların yerine getirilmesini istiyor.

Torbalılı gaziler kendilerine verilen hakların yerine getirilmesini istiyor. Savaş gaziliği unvanını şerefle üzerlerinde taşıyan Torbalılı gaziler, kendilerine tanınan ücretsiz ulaşım hakkının yerine getirilmemesinden şikayetçi. Gazilerin bir diğer şikayeti ise Torbalı Belediyesi'nin kendilerine yen, gazi üniforması yaptırma sözü verip boy ölçülerini almasına rağmen verilen sözün tutulmaması. İlçedeki her resmi törene katılan dört gazi, bu iki sözün yerine getirilmesini istiyor.

ÜCRETSİZ ULAŞIM HAKLARININ TANINMASINI BEKLİYORLAR

Torbalılı gaziler adına konuşan Turan Karaçoban, "Türkiye'nin hemen her yerinde gaziler gazi kimliklerini göstererek ücretsiz ulaşım sağlıyor. Ancak Torbalı'da bu hakkımızı bir türlü alamadık. Konuyu kaymakamlığa bildirdik, bizi Torbalı Şoförler ve Otomobilciler Odası'na yönlendirdiler. Oraya da bildirdik ancak olumlu görüş alamadık. Minibüsçüler kimliğimizi kabul etmiyor bizden para istiyorlar" şeklinde konuştu.

BELEDİYEDEN ÜNİFORMA BEKLİYORLAR

Üniforma konusunu da ifade eden Gazi Karaçoban, "Torbalı'da istisnasız tüm törenlere katılan yalnızca dört gazi varız. Kıyafetlerimiz eskidi. Eski kaymakamımızın isteği üzerine Torbalı Belediyesi bize yeni kıyafet yaptırma sözü vererek vücut ölçülerimizi almıştı. Ancak bu sözde yerine gelmedi" dedi. HASAN DEMİR