29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

15 Ağustos 2017, Salı 08:53

TORBALILI DENİZE AVRUPA SİSTEMİYLE GİRECEK

Pamucak Sahili’nde denize giren vatandaşlarında güvenliğini düşünerek alana yeni cankurtaran kulesi yapıldı. TSSF’nin (Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu) ön gördüğü standartlarda eğitim alan cankurtaranlar sayesinde Pamucak Sahili tüm tatilciler için güvenli hale geldi.

Pamucak Sahili’nde denize giren vatandaşlarında güvenliğini düşünerek alana yeni cankurtaran kulesi yapıldı. TSSF’nin (Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu) ön gördüğü standartlarda eğitim alan cankurtaranlar sayesinde Pamucak Sahili tüm tatilciler için güvenli hale geldi. Selçuk Belediyesi, bünyesinde görev yapan cankurtaranlar ve sahilde sağlanan donanımlar ile oluşabilecek tehlikeli durumların önüne geçiliyor.

FEDARASYON KRİTERLERİNE UYUYORUZ

TSSF’nin istediği kriterlere göre Pamucak Sahili’nde yapılan düzenlemeler, yerleştirilen cankurtaran kulübesiyle Pamucak Sahili’nin tatilciler için daha güvenli hale geldiğini söyleyen Selçuk Belediyesi Yüzme Havuzu Sorumlusu Levent Türedi; “Federasyonun istediği kriterlere uymak için plajımızda da bir alan yarattık. Hem belediye havuzunda hem Pamucak plajında cankurtaran ekibimizi oluşturduk. Üç gümüş, üç bronz belgeli cankurtaranımız var. Cankurtaranlarımız geçtiğimiz aylarda Selçuk Belediye Havuzu bünyesinde verilen eğitimde mesleki eğitimlerini tamamladılar. Bunun yanı sıra Federasyonun istediği ekipmanlardan telsiz, ilk yardım malzemeleri gibi malzemeleri de temin ettik. Bu sene gerekli tüm kriterler karşılandı. Önümüzdeki sene daha da geliştirerek; yaz için daha hazırlıklı olacağız. Cakurtaran kulesi yapıldı ve yerleştirildi. Korumakta olduğumuz alan şu an 200 metreye 180 metrelik bir alan. Cankurtaran sayımız federasyonun belirlediği alanlara göre yeterli” dedi.