26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

27 Eylül 2017, Çarşamba 08:45

TORBALI'DAN YOĞUN HASTANIN GİTTİĞİ O SAĞLIK KURUMU TAŞINIYOR

Torbalı’dan da yoğun hastanın gittiği Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanan eski Ege Doğumevi'ndeki kadın hastalıkları ve doğum kliniklerinin, Bornova'daki ek binaya taşınmasına karar verdi.

Torbalı’dan da yoğun hastanın gittiği Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanan eski Ege Doğumevi'ndeki kadın hastalıkları ve doğum kliniklerinin, Bornova'daki ek binaya taşınmasına karar verdi. Alınan kararın ardından binanın Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi formatına getirilmesi için gerekli tadilat ve düzenleme çalışmalarına başlandı. Planlamalar doğrultusunda 2017 yılı içerisinde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Klinikleri Bornova Ek Bina'ya taşınacak. Böylece eski ve kısıtlı alanda hizmet veren eski Ege Doğum Evi; yeni, modern ve donanımlı yeni binada daha kaliteli sağlık hizmeti verme olanağı bulacak.

İLAVELER YAPILACAK

Taşınmanın ardından, Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Çiğli Bölge Eğitim ve Bornova Devlet Hastanesi'ndeki gibi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Ek Binada da anne adayları tek kişilik SDL (sancı-doğum-lohusa) odasında doğumlarını gerçekleştirebilecek. 15 adet olan SDL odasının yanında binada 7 ameliyathane, 13 yataklı Kadın Doğum Yoğun Bakımı, 25 kuvözü bulunan 3. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakımı ve ilaveten 14 kuvözlü 2. Düzey Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ile hizmet sunulacak. Yoğun Bakımda tedavi gören bebeklerin anneleri için de 10 yataklı Anne Oteli hastane bünyesinde yer alacak. Bornova Ek Binaya taşınarak yeniden yapılandırılan Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniklerine ilaveten birçok özellikli tetkiklerin yapıldığı Genetik Tedavi Merkezi de aynı binada bulunacak. Ayrıca Radyasyon Onkolojisi ve Radyoterapi Merkezi de yeni binada kurulacak.