20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Kültür/Sanat

2 Ekim 2017, Pazartesi 08:39

TORBALI'DAN SUNAY AKIN RÜZGARI GEÇTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslar arası İzmir Edebiyat Festivali kapsamında ilçemize gelen Sunay Akın Torbalı'da hayranları ile buluştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslar arası İzmir Edebiyat Festivali kapsamında ilçemize gelen Sunay Akın Torbalı'da hayranları ile buluştu. Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe çok sayıda Torbalılı katıldı. Ünlü edebiyatçı, yaşanmış tarihi olaylardan oluşan hikayeler anlattı. Bilinmeyen olayları öyküleştirerek anlatan Sunay Akın, verdiği önemli bilgilerin yanı sıra, masal tadındaki öyküleri ile Torbalılıları büyüledi.

TÜRK BAYRAĞI'NIN TAŞIDIĞI ANLAMI ANLATTI

Ünlü edebiyatçı Sunay Akın, katılımcılara birbirinden güzel tarihi öyküler anlattı. Anlatım gücüyle öyküleri adeta yaşatan Akın, verdiği önemli bilgilerlerde dinleyicileri aydınlattı. Sunay Akın'ın bir birinden güzel hikayeleri arasında en çok beğenilen iki tanesi, Türk Bayrağı'nın anlamı ve hilal ve yıldız sembollerinin anlamı ile tarihsel gelişim sürecini anlattığı hikayesi ile bir değirmencinin Almanya Kralı 2. Friedrich'e adalet dersi verdiği, Sanssouci Sarayı'nın hikayesi oldu. Akın 31 Aralık 1917'de Mustafa Kemal Atatürk'ün de bu sarayı ziyaret ettiğini öyküsüne ekledi. HASAN DEMİR