19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

17 Ağustos 2017, Perşembe 09:41

TORBALI’DAN HİZMET YOK BUCA’YA BAĞLANALIM

Bizim Torbalı Gazetesi olarak ziyaret ettiğimiz Demirciköy’de bir soru sorduğumuz her vatandaştan bin ah işittik. Torbalı’nın en son köyü olarak bilinen Demirciköy sakinleri, hiçbir hizmet alamadıkları Torbalı’ya ulaşımda sağlayamıyorlar.

Bizim Torbalı Gazetesi olarak ziyaret ettiğimiz Demirciköy’de bir soru sorduğumuz her vatandaştan bin ah işittik. Torbalı’nın en son köyü olarak bilinen Demirciköy sakinleri, hiçbir hizmet alamadıkları Torbalı’ya ulaşımda sağlayamıyorlar. Buca’dan saat başı ESHOT otobüsü gelmesine rağmen Torbalı’dan otobüs gelmeyen Demirciköy sakinleri büyük mağduriyet yaşıyor. Alışveriş ve benzer ihtiyaçlarını karşılamak için Buca’ya giden Demirciköy sakinleri, Torbalı’dan ayrılarak Buca’ya bağlanmak istiyor.

TORBALI’YA GELMEK ONLAR İÇİN ÇİLE

Buca’dan saat başı otobüs gelen Demirciköy’ün Torbalı’ya ulaşımı yok. Yıllardır verilen dilekçelerin ardından kısa bir süre önce günde iki kez Pancar’dan Demirciköy’e otobüs geliyor ancak bu da vatandaşların hiçbir işine yaramıyor. Alışveriş ve benzer tüm ihtiyaçlarını Buca’dan karşılayan vatandaşlar, devlet kurumlarındaki resmi işleri için Torbalı’ya gelmek durumunda kalıyor. Torbalı’ya gelmeleri büyük mağduriyet oluşturan vatandaşlar, bu çileden kurtulmak için Buca’ya bağlanmak istiyor. Torbalı’ya gelebilmek için günde yalnızca iki kez gelen otobüsle Pancar’a gidip oradan da önce İZBAN’a sonra dolmuşa binmek durumunda kalan vatandaşlar gidiş geliş için tam altı kez ücret ödemek durumunda kalıyor. HASAN DEMİR