25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

7 Ağustos 2017, Pazartesi 16:10

TORBALI'DA YENİ OKULLAR EĞİTİME AÇILACAK

2017 – 2018 Eğitim ve eğretim döneminin başlamasına buçuk ay kala, eğitim döneminin sorunsuz geçmesi ve okulların fiziki imkânlarının iyileştirilmesi için Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar iyice hızlandırıldı.

2017 – 2018 Eğitim ve eğretim döneminin başlamasına buçuk ay kala, eğitim döneminin sorunsuz geçmesi ve okulların fiziki imkânlarının iyileştirilmesi için Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar iyice hızlandırıldı. Mevcut okulların eksikleri birer birer tamamlanırken yapımı tamamlanan yeni okullarda eğitim camiasına kavuşturulmaya hazırlanıyor. Bu yıl, yapımı tamamlanan 5 yeni okul, Eylül ayında açılarak eğitim camiasına kavuşturulacak. Ayrancılar İlköğretim Okulu, Gazi İlköğretim Okulu, Ayrancılar İmam Hatip Ortaokulu, Özbey Ortaokulu ve Serdar Genç Anaokulu Eylül’de açılacak okullar.

TOPLAM 91 DERSLİK EKLENİYOR

Bu yıl eğitim öğretime kazandırılacak olan Ayrancılar İlköğretim okulu 24 derslikten oluşuyor. Torbalı Gazi İlköğretim Okulu ve Ayrancılar İmam Hatip Lisesi de 24 derslikten oluşan okullar arasında. Özbey’e yapılan Özbey Ortaokulu 16 derslikten oluşacak. Kızılay tarafından ilçemize yaptırılan Serdar Genç Ortaokulu ise 3 dersliğe sahip olacak.  2017 – 2018 eğitim öğretim döneminde toplam 91 derslik ilave olmuş olacak. HASAN DEMİR