19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

17 Ekim 2018, Çarşamba 15:14

TORBALI'DA TRAFİK DRONE İLE KONTROL EDİLECEK

Torbalı Bölge Trafik İstasyonu Amiri nezaretindeki trafik ekipleri artık drone’lu sisteme geçti

Torbalı Bölge Trafik İstasyonu Amiri nezaretindeki trafik ekipleri artık drone’lu sisteme geçti. İnsansız hava aracı olan drone ile Torbalı Büro Amirliği ekipleri günde 4 saat drone uçuracaklarını belirtti.

Kavşaklara Dikkat!

Torbalının çeşitli bölgelerin de yaklaşık 6 aydır denetimi sıklaştıran Torbalı Bölge Trafik Amirliği hem havadan hem de karadan kontrollerini gerçekleştiriyor. Torbalı Bölge Trafik Amirliği, “Torbalı sanayi, turizm ve tarım bölgesinin birleşmiş olduğu bir ilçe. Ayrancılar, Subaşı ve Selçuk tarafından araçlar çok sık gidip geliyor. Son 3 aydır daha fazla denetim yapmaya başladık. Amacımız, vatandaşların can güvenliği. Yolculuk yapan araç sürücülerinin, sağlıklı bir şekilde gidecekleri yerleri gitmeli. Kavşaklarda özellikle daha tedbirli ve kontrollü araç kullanımı sağlanmalı. Topyekun bir birlik sağlayarak ekip ruhuyla çalışıp aralıksız çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Araç sürücüleri, trafik kurallarını ihmal etmesi noktasında, yolda makas atıp sürücüleri tehlikeye atan, seyir halindeyken telefonla uğraşan ve emniyet kemerini takmayan sürücülerin kapısına caza bilgileri gönderiliyor.

DRONE’LU CEZALAR KAPIDA

Çaybaşı Bölge Trafik Amirliğince başlatılan uygulama dün vatandaşlar arasında sevinçle karşılandı. Sürücüler ise yapılan denetimlerden pek memnun değil. Öte yandan dün Çaybaşı Bölge Trafik İstasyonu kavşakta kırmızı ışık ihlali yapan araçlara ceza kesildi. Yetkililer, bu hafta itibariyle belirli günlerde 4 saatlik bir uygulama yapacaklarını ifade etti.