28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

27 Eylül 2017, Çarşamba 08:12

TORBALI'DA SURİYELİ ÇOCUKLAR İÇİN OKUL KURULUYOR

Torbalı'da yaşayan Suriyeli vatandaşların eğitim ihtiyacını karşılamak için Subaşı mahallesine Suriyeli Okulu açılacak. Okulun yapılmasına proje biter bitmez başlanacak

Torbalı'da yaşayan Suriyeli vatandaşların eğitim ihtiyacını karşılamak için Subaşı mahallesine Suriyeli Okulu açılacak. Okulun yapılmasına proje biter bitmez başlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı ve Dünya Bankası tarafından Suriyeli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerleşim yerlerinde eğitim ihtiyacını karşılamak için Torbalı'nın Subaşı Mahallesi'ne sadece Suriyeli vatandaşların okuyacağı okul açılıyor. Subaşı İlkokulu bahçesinde bulunan 14 dönümlük bir araziye yapılacak okulda bin Suriyeli öğrenciye eğitim hizmeti verilecek.

24 DERSLİK OLACAK

Önceki gün ise Milli Eğitim Bakanlığı ve Dünya Bankası yetkileri Subaşı Mahallesi'ne gelerek bazı incelemelerde b ulundu. Okulun yapılacağı alanı çok beğenen yetkililer plan programın biter bitmez okul yapımına başlanacağını belirtti. Yaklaşık 20 bin Suriyeli vatandaşın yaşadığı Torbalı'da 2 bin Suriyeli öğrenci bulunuyor. 24 derslikli olacak okulun şu an proje aşamasında olduğu için hangi eğitim düzeyinde hizmet vereceği belli değil. Ancak Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun okulun ilk, orta ve lise olarak düşünüldüğünü kaydetti.