23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

7 Ekim 2017, Cumartesi 08:48

TORBALI'DA SAĞLIK SADECE BİR KÖYÜN ADI

İyi ve güzel yapılan şeyleri herkes görür.Çünkü yapılan şeylerin büyük çoğunluğu halkın gözünün içine sokar gibi görünen şeyleri yapmak Türkiye'de siyasetçi işidir. Bir de aha ben yaptım ha diye caka satanlar bol miktardadır.Yapılan eserleri veya hizmetleri,halini şükreden toplum bireyleri ''O'' da olacak inşallah diye beklenti içine girip, yapılan veya yapılması gereken şeylerin daha iyisi ve daha verimlisi olmaz mı diye kafa yormaz. Eleştirmez, olduğu gibi kabul eder.

Gazeteci, Yazar, Sanatçı(Sanatçı dediysem şarkı söyleyen değil, üreten, emek veren, anlatmak ve sorgulamak ve sonuca varmak için akıllarda soru işareti oluşturan) v.s bireyler, başkalarının göremediği veya görüp de yazamadığı, söylemediği şeyleri yazar, söyler, oynar, oyar, çizer, resmeder Yani nerede ve hangi zaman da olursa olsun muhalif insandır.

Bilgisayar sistemi ve inşaat mühendisliğini sanki kendileri geliştirmiş gibi,sağlık sisteminde çağ atladık, devrim yaptık gibi söz söyleyebiliyorlar.

Torbalı'ya yaptığınız sadece kocaman bir hastane binası o kadar. Eski hastanede ne varsa yeni hastanede yine o var, değişen bir şey yok. Kendimden örnekleyeyim isterseniz (Eşimin yurt dışından kortizon ilacını girmeyeceğim tekrar) ayağımda sancı hissediyorum. Evvel ki hafta başı ortopedi polikliniğine çıktım. Ağrı kesici yazıp gönderdi Doktor. Geçen hafta tekrar aynı doktora çıktım. Şikayetimin devam ettiğini söyledim. Röntgen çektirip bir şey göremeyince ayağıma kortizonlu iğne yaptı.

Bu hafta oldu değişen bir şey yok ağrı devam ediyor.Bu hafta tekraraynı doktora çıktım. Emar isteyelim dedi evrak hazırladı. Görevli sekretere gittim Üç gün sonra gel Tire'ye göndereceğiz dedi. Vardiyalı çalıştığımdan vardiya sistemine uysun gelecek hafta işimden kalmayayım diye Çarşamba günü yol parasını cebimden vererek Tire Devlet hastanesine gittim. Emarı çektirdim. Haftaya Pazartesi öğleden sonra doktoruna rapor gider dediler, ayrıldım.

Pazartesi Yedi-Üç vardiyasında çalışıyorum bir yevmiye gitmemeli. Üçten sonra hızlı davranıp doktora çıkmalıyım. Bereket işyerim hastaneye yakın sayılır.

Evet gazetecilik refleksi burada başlıyor,başlamalı.Siz burada kocaman hastane yaptık diye hava atarken, içinde yine emar makinası yok. Selçuk ve Bayındır gibi İlçeler de Tire'ye gitmek zorunda emar çektirmek için. Ki Tire Devlet Hastanesi içindeki emar birimi özel sektöre aittir) ayağımdaki ağrı için ne kadar uğraştığımı gördünüz mü?

Aklıma gelmişken çağ atlamış, devrim yapmış sağlık sistemi ile ilgili sayın Başbakanın konuşmasını izledim geçende televizyonda. Eskişehir'e Şehir hastanesi yapılıyormuş, hastaneyi özel sektör yapıyormuş, hastane bittikten sonra hastaneyi yapan kişiye devlet yapım bedelini 25 yılda geriye ödeyecekmiş. Kaça mal olur bu hastane kim bilir. Hastane yaptık diye şatafatlı açılışta yaparsınız. Onu, bunu bilmem ben, martaval sıkmak veya maval okumakla bu işler olmuyor.

HASTANEDE ÇALIŞAN DOKTOR HASTA GELSİN DİYE BEKLEMEDİKTEN SONRA SAĞLIK SİSTEMİ FİYASKODUR.

TORBALI'DA SAĞLIK BİR KÖYÜN ADI OLMAKTAN ÖTEYE GEÇMEMİŞTİR.