20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

14 Ekim 2017, Cumartesi 08:52

TORBALI'DA SAĞLIK SADECE BİR KÖYÜN ADI - 2 -

(İlçemiz bir sanat insanını kaybetti.Sanat musikisine gönlünü adamış Ferhat Pehlivanoğlu'na rahmet ailesi ve sanat müziği korosunun baş sağlığı diliyorum)

Deveye demişler neren eğri, devede demiş ki ; nerem doğru ki. Tam da devenin hikayesi ilçemize yapılan hastane hikayesi. Yaz yaz bitmez türden. Gördüğümüz olumlu ve olumsuz şeyleri yazmaya devam edelim bakalım. Sağlık Torbalı'da sadece bir köyün adı olmaktan çıkıncaya kadar. Şirin Sağlık köyü efendilerine ve hanımlarına sözümüz yok. Onlar hala milletin efendisi olmaya devam ediyorlar. Gözümüz Aydın, kulaklarımız Denizli desek yeridir.

Duymayanlar için müjdemi isterim. Hastane nihayet emar makinesine kavuştu ancak kurulmadı daha henüz.Yakın zamanda o da olur sanırım. Bilinmesini istediğim şey, kos-koca Devlet hastanesi içine kurulan emar makinesinin özel sektöre ait olduğudur. Kapitalist sistem Tire hastanede olduğu gibi burada da aynı işliyor. Emar işletmesi için ihaleyi veya kazanan firmayı duyanınız oldu mu?

Kardiyoloji polikliniğine Doçent doktor atanmış. Güzel gelişme bu, ancak bu doktorun bizim hastane şartlarında ne kadar verimli olacağını düşüneniz oldu mu? Yeni hastane şartlarında ekip ve ekipman var mıdır? Ben bilmiyorum, bir tek efor testi ile Doktor Doçent olsa ne olur, Profesör olsa ne olur? Surulmayan soruları sormak gazeteci işi. Zurnanın zırt dediği yer asıl şimdi. Sadece kendi başımdan geçenler bunlardan biri.

Sağ omuzum da ki kis ve sıvı birikmesi teşhisi ile fizik tedavisi görmem öngörülmüştü. Sıkı durun randevuya başvurduğum tarih (10 Nisan 2017) randevunun gerçekleşeceği tarih (16 Ekim 2017) devrim yapmıştık ya biz Devlet olarak. Bu kadar yeteneksiz bir iktidar. Fizyoterapist sayısı yetersiz. Eğitimi ve atamayı yaparak vatandaşına daha iyi hizmet sunamayan iktidar. Şimdi de sol ayağımda kis ve ödem oluşmuş ondan da fizik tedaviye girmem gerekiyor. Sağ olsun doktor ikisini birleştirip Pazartesi fizik tedavi almaya başlayacağım.

Doktor deyince hastane çalışanlarına ve çalışma sistemine de bir şey demek gerekiyor. Doktor, sağlık personeli, hasta bakıcı, hemşire, temizlik çalışanları, güvenlik görevlileri içinde gerçekten çok iyi insanlar var.Ancak hastane çalışanları, yakınlarına torpil geçme hastalığı hal devam ediyor küstahça. İçlerinde özür dileyen bile var. Sağlık çalışanını çalışmasında denetleme sistemi diye bir şey yok. İlaç ücreti farkı ücreti niye ödüyorum sayın devlet. Acil Doktorunu yazdığı bildiğimiz Dikloron iğne fiyat fakı 4.12,Muscoflekx kas gevşetici fiyat farkı1.63,Suljel merhem fiyat farkı 1.21.Toplam 6.97 yani Yedi Tl sı. Devlet sağlıkta benim gebime Yedi Türk Lirası çağ atladı işte.

Ben sağlığa hep tersten bakıyorum diyelim.Damla konusuna hiç girmeyeceğim, utanma duygum izin vermiyor. Bu ülkenin bir vatandaşı olmam nedeniyle.

ÜLKE VE TORBALI SAĞLIĞI NASIL OLURSA OLSUN SAĞLICAKLA KALIN.

Haftaya Torbalı heykelleri.