29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

2 Ağustos 2017, Çarşamba 09:24

TORBALI'DA KURBANLIK FİYATLARI İKİ KATINA ÇIKABİLİR

Süt fiyatlarının düşük olması ve üreticilerin zarar etmesi nedeniyle Torbalı’da bir çok üretici, Kurban Bayramı’nda ineklerini kurbanlık olarak satmaya hazırlanıyor. Ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu yıl dişi büyükbaş hayvan kesimine yasak getireceği söylentileri kafaları karıştırıyor.

Süt fiyatlarının düşük olması ve üreticilerin zarar etmesi nedeniyle Torbalı’da bir çok üretici, Kurban Bayramı’nda ineklerini kurbanlık olarak satmaya hazırlanıyor. Ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu yıl dişi büyükbaş hayvan kesimine yasak getireceği söylentileri kafaları karıştırıyor. Torbalı’lı üreticiler, bakanlıktan yapılacak açıklamayı bekliyor. Geçtiğimiz hafta görevden ayrılan eski Bakan Faruk Çelik, bir ay önce açıklama yaparak bu yıl Kurban Bayramı’nda dişi hayvan kesilmesinin yasaklanması gerektiğini söylemişti. Konuyla ilgili henüz yasal bir düzenleme yapılmadan, bakanlar kurulunda değişikliğe gidildi. Göreve gelen yeni Bakan Ahmet Şerif Fakıbaba’nın konuyla ilgili nasıl bir tutum sergileyeceği merak ediliyor.

FİYATLAR TAVAN YAPABİLİR

Torbalı’da kayıtlı 22 bin 100 büyükbaş hayvan bulunuyor. Bu sayının çok büyük bir kısmını dişi hayvanlar oluşturuyor. Süt üreticilerinin para kazanamaması inekleri kurbanlık olarak ayırmalarına neden olurken, köylerde kurbanlık hayvan besleyen vatandaşlarda bu yolla yılda bir kez para kazanmaya hazırlanıyor. Bakanlığın dişi hayvan kesimini yasaklaması durumunda satıcılar zarar edeceği gibi, kurbanlık hayvan fiyatlarının da oldukça yükselecek ve bir çok kişi zarar edecek. HASAN DEMİR