26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

11 Nisan 2017, Salı 08:28

TORBALI’DA KRİZ YOK MÜNFERİT BİR OLAY

Bakan Çavuşoğlu, Torbalı'da hafta sonu mahalle halkı ile Suriyeliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili bir soru üzerine de bu olayın 'münferit' olduğunu savundu.

Suriye'de gerginliğin devam etmesi durumunda mutlaka göç hareketliliği olacağını söyleyen Çavuşoğlu, “Ülkemizde yaşayan Suriyeli sayısının 3 katı, Suriye'de yerinden edilmiş durumda, evlerinin dışında yaşıyor. Bu göç hareketliliğine karşı daha güvenli bölgelerde Suriyelileri tekrar yerleştirip gerekli imkanları sağlamamız gerekiyor. Güvenli bölge fikri daha da elzem haline geldi. Hazırlıklarımız bu yönde" dedi.

TORBALI’DA KRİZ YOK MÜNFERİT BİR OLAY

Bakan Çavuşoğlu, İzmir'in Torbalı ilçesinde hafta sonu mahalle halkı ile Suriyeliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili bir soru üzerine de bu olayın 'münferit' olduğunu savundu. Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Genelleme doğru olmaz. Münferit olaylar olabilir. Kilis'te Kilislilerden daha çok Suriyeli yaşıyor. Bugüne kadar Kilisliler arasında tek bir adli vaka olmamıştır. Gaziantep'in yüzde 20'si Suriyeli. Suriyelilerin karıştığı adli vaka oranı yüzde 3, bunun büyük kısmı da kendi aralarında. Suriyelileri potansiyel suçlu görmek yanlış. Türk toplumu Suriyelileri maddi olarak yük olmasına rağmen her zaman anlayışla karşılamıştır. Münferit bir olayı kriz var gibi yansıtırsak reyting uğruna yanlış yapmış oluruz