28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

18 Aralık 2017, Pazartesi 15:35

TORBALI'DA KIZLARINI BIÇAKLAYAN SURİYE UYRUKLU AİLEYE CEZA YAĞDI

Torbalı’da 11 ay önce evlenmek istemeyen 17 yaşındaki Berfin, ailesinin şiddetine maruz kaldı. Genç kız sırtından bıçaklanarak ağır yaralanırken, olayla ilgili yakalanan annesi ile ağabeyi tutuklandı.

Torbalı’da 11 ay önce evlenmek istemeyen 17 yaşındaki Berfin, ailesinin şiddetine maruz kaldı. Genç kız sırtından bıçaklanarak ağır yaralanırken, olayla ilgili yakalanan annesi ile ağabeyi tutuklandı İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Suriye uyruklu Berfin K. babası Muhammet K. ile ağabeyi Ali K. tarafından bıçaklandı. Olay 16 Ocak 2017 tarihinde  geldi. Ailesi ile Suriye'nin Halep kentinden önce Mersin'e gelen, ardından Torbalı'ya yerleşen 17 yaşındaki Suriye uyruklu Berfin K., yine kendi gibi Suriye uyruklu olan ve kendinden yaşça büyük olan Abdullah B. ile evlendirilmek istendi. Yaşı küçük olduğu için aile içinde yapılan düğünle nikahsız birlikteliğe zorlanan genç kız,  kaçıp tekrar baba evine döndü.

KANLAR İÇİNDE KAÇTI

Talihsiz kız ailesine, kendinden yaşça büyük biri ile evlenmek istemediğini ve Abdullah'ı sevmediğini söylemesi üzerine sinirlenen baba Muhammet K. iddiaya göre kızını dövdükten sonra oğlu Ali K'ye mutfaktan bıçak getirmesini istedi. Olayla ilgili hazırlanan iddianameye göre, mutfaktan aldığı bıçak ile ağabey Ali K., kız kardeşi Berfin K. sırtından bir kere bıçakladı. Kan kaybeden genç kız ise imdadına yetişen bir kişi tarafından kurtarılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Evden baba Muhammet K.halen aranırken, hakim karşısına çıkan ağabey Ali K. ile annesi Feride M. ise kızlarının psikolojik bunalımda olduğunu ve kendi kendisini bıçakladığını iddia etti. Savunmaları dinleyen hakim, 'Kardeşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan Ali K.e'ye 18 yıl, suç delillerini gizleyen Feride M.'e 3 yıl hapis cezası verdi. Sanıkların iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, Ali K.'nin cezasını 15 yıla, anne Feride M'ün cezasını da 2 yıl 6 aya indirdi.