20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

6 Temmuz 2017, Perşembe 10:03

TORBALI’DA KERBELA’YI YAŞIYORLAR

Yeniköy, tam bir haftadır su sorunu yaşıyor. Yeniköy’ün alt kısımlarında su az akarken, yüksek kısımlarda ise sık sık kesilerek akmıyor.

Torbalı’nın neredeyse tüm mahallelerinde sular sık sık kesiliyor. Patlayan su boruları nedeniyle caddeler göle dönerken musluklardan ise su akmıyor. İlçede en çok su sorununu yaşayan yer ise Yeniköy. Yeniköy, tam bir haftadır su sorunu yaşıyor. Yeniköy’ün alt kısımlarında su az akarken, yüksek kısımlarda ise sık sık kesilerek akmıyor. Yoğun su kullanımından dolayı basınç dinamosunun yetersiz kalması, nedeniyle vatandaşlar tam anlamıyla susuzluk yaşıyor. Yeniköy’ün yüksek kesimlerinde yalnızca sabah erken saatlerde ve gece saatlerinde akan su, gündüz saatlerinde bazen hiç akmıyor. Vatandaşlar mağduriyet yaşıyor.

KAHVEHANELERDE KİRLİ BARDAK YIĞINLARI OLUŞUYOR

Yeniköy’de yaşayan her vatandaş gibi, köydeki kahvehanelerde susuzluktan nasibini alıyor. Aşırı su kullanımından kaynaklandığı söylenen su kesintisi nedeniyle köydeki kahvehanelerin musluğundan su akmıyor. Su kesildiğinde kahvehaneciler çayı damacana suyu ile demlese de kirlenen bardakları yıkayacak su bulamıyor. Kirlenen onlarca bardak lavabo ve bankoyu doldururken saatlerce su gelmesi bekleniyor. Bu durum vatandaşları isyan ettiriyor.

ELEKTRİK FATURASI YERİNE SU FATURASINI TERCİH EDİYORLAR

Yeniköy’deki aşırı su tüketiminin, tarımsal amaçlı kullanımdan kaynaklandığı ifade ediliyor. İddialara göre tarım alanlarında çalıştırılan dinamo çok elektrik yaktığı ve elektrik faturasının su faturasından fazla geldiği için tarım üreticileri, şebeke suyu kullanmayı tercih ediyor. Bu durum, İZSU’nun tazyik sağlayan dinamosunu yetersiz bırakıyor. HASAN DEMİR