29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

13 Mart 2017, Pazartesi 16:51

TORBALI'DA KALİFİYE ELEMAN EĞİTİMİNDE DEVRİM

Torbalı’nın kalifiye eleman sorununu bitirecek olan devrim niteliğindeki proje, yine Torbalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden geldi. 500 bin lira maliyet ile laboratuvar kuran okul, burada hem sanayi çalışanlarını hem de öğrencilerini eğitiyor.

Torbalı’nın kalifiye eleman sorununu bitirecek olan devrim niteliğindeki proje, yine Torbalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden geldi. 500 bin lira maliyet ile laboratuvar kuran okul, burada hem sanayi çalışanlarını hem de öğrencilerini eğitiyor. İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteği ile kurulan laboratuvarda PLC programlama, kontrol paneli programlama ve mikro işlemci programlama kursları verilecek. İlk kurs olan PLC programlama kursu dün son buldu. Torbalı’nın çeşitli firmalarında çalışan 24 sanayi çalışanı, aldıkları kurs ile PLC programlamayı öğrendi. Hafta içi çalışıp hafta sonu kursa giden işçiler, hem sektörlerine yönelik bilgi ve birikimlerini arttırdılar hem de sertifika sahibi oldular.

HEM İŞÇİLER KAZANACAK HEM FİRMALAR

Torbalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin projesi İzmir Kalkınma Ajansı tarafından onaylınmış ve 500 bin lira değerinde laboratuvar kurulmuştu. Torbalı’nın çeşitli firmalarında çalışan 24 işçiye yönelik verilen kursların ardından, işsiz gençler içinde kurs düzenlenecek. Endüstri ve teknik liselerinden mezun olmuş ancak iş bulamayan kişilere yönelik te kurs açılacak. İşsiz mezunlar PLC programlama, kontrol paneli programlama ve mikro işlemci programlama öğretilerek kalifiyeli elaman haline getirilecek. Bu kurslar sayesinde hem firmaların kalifiyeli elaman ihtiyacı karşılanmış olunacak hem de kursiyerlerin iş bulması kolaylaşacak. Bu programları öğrenen işçiler, daha iyi maaş şartlarına da sahip olabilecek.

TORBALI’NIN EN BÜYÜK KAZANIMLARINDAN BİRİ

Torbalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin projesi, ilçemizdeki bir çok sanayi çalışanına fayda sağlayacağı gibi öğrencilere de büyük faydalar sağlayacak. İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin tamamlanmasının ardından 500 bin lira değerindeki bu laboratuvarlar okula ait olacak. Elektrik, elektronik ve bilgisayar bölümü öğrencileri bu laboratuvarlar sayesinde çok daha iyi eğitim alacak. HASAN DEMİR