18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Haziran 2017, Cumartesi 08:39

TORBALI'DA İLKOKUL NEDEN KAPATILIYOR ?

30 eylülde kamuya devredilen ve isim değiştiren ilkokul yeni aldığımız duyumlara göre kapanıyormuş. Eğer böyle bir durum varsa nüfusu artan bir ilçede okul kapanması ne kadar doğru tartışılır. Madem kapatılacaktı neden açıldı ? 7 ayda okul açılıp kapanması tuhaf değil mi?

Peki öğrenciler ne olacak ? Hangi okula gidecekler ? Öğrenci aileleri ? O aileler o okulda çocuklarını okutmak için belki evlerini taşıyıp geldiler o semte. Ya öğretmenler ?

Atama döneminde bu okula tayin olan öğretmenler ne olacak? Tayin düşündüğü halde yapılan duyurulara istinaden mağdur olan öğretmenler ne olacak ?

Kaç yıldır tayin bekleyen mağdur öğretmenler var. İLSİS gerekli düzenlemeleri yapacak mı? Madem kapatılacaktı zamanında neden bu okula öğretmen başvuruları kapatılmadı ? Gelecek olan öğretmen de mağdur tayin bekleyen de... Gelişmekte olan bir ilçede hem de Ertuğrul mahallesinde okul kapatılıyor. Enteresan değil mi ?

Torbalı'da okula ihtiyaç kalmadı da bizim mi haberimiz yok. Eğer kapanma söz konusu ise gerekli açıklama neden yapılmıyor ? Bu konuda yetkililerin kamuoyunu aydınlatması lazım.

Torbalı Eğitim İş sendikası temsilcileri bu konudan rahatsız olup bu duruma itiraz etmişler ama sağlıklı bir dönüş alamamışlar. Hatta üzücü bir durumdan daha bahsettiler. Torbalı basını konuyla ilgilenmemiş.

Biz boşuna Bizim Torbalı gazetesi değiliz. Biz halkın gazetesiyiz. Bizim Torbalı sizin Torbalınız. Bizler Torbalı basın mensubu olarak konunun takipçisi olacağız.

Aydınlık güzel bir Torbalı'nın geleceği ancak eğitimden geçer. Aydınlık güzel günler görmek ümidiyle