19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

2 Mayıs 2017, Salı 14:05

TORBALI'DA İKAMET ŞARTI NEDEN YOK?

Kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına sözleşmeli personel alınacağı açıklandı. İzmir’deki tüm kaymakamlıklar tarafından alınacak olan sözleşmeli personel şartlarında ise bazı değişiklikler mevcut.

Kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına sözleşmeli personel alınacağı açıklandı. İzmir’deki tüm kaymakamlıklar tarafından alınacak olan sözleşmeli personel şartlarında ise bazı değişiklikler mevcut. Diğer ilçelerde alınacak olan personelin o ilçede ikamet etme zorunluluğu bulunurken, yalnızca Torbalı’da ise böyle bir zorunluluk bulunmuyor. Bu durum, Büyük Birlik Partisi Torbalı İlçe Başkanı Zülküf Güldoğan’ın tepkisini çekti. Diğer kaymakamlıkların vakıfları tarafından belirlenen şartları Torbalı ile karşılaştıran Güldoğan, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu’yu, bu şartları değiştirmeye davet etti.

BU ŞARTLAR DEĞİŞTİRİLMELİ

Duruma tepkisini dile getirmek için basın açıklaması gerçekleştiren Büyük Birlik Partisi Torbalı İlçe Başkanı Zülküf Güldoğan, şu açıklamaları gerçekleştirdi. Güldoğan, “Bazı kaymakamlıkların sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına sözleşmeli personel alınacak. Her kaymakamlık tarafından ayrı ayrı belirlenen personel alım şartları, Torbalı hariç tüm ilçelerde o ilçede ikamet etme zorunluluğu oluşturuyor. Ancak yalnızca Torbalı’da, ilçemizde değil İzmir’de ikamet etme zorunluluğu var. Bu yanlış bir tutumdur. Torbalı’da insan mı yok ki başka ilçeden personel alacaklar. İlçemizde tahsilli, sicili temiz yüzlerce işsiz insan var. Sayın kaymakamımız bu şartları değiştirmeli. Yoksa, kamuoyu bu durumu yanlış değerlendirecektir” şeklinde konuştu. HASAN DEMİR