25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

14 Temmuz 2017, Cuma 12:27

TORBALI’DA BULUNAN SURİYELİ SAYISI BELİRLENECEK

Avrupa ülkelerinden daha fazla Suriyeli mülteci barındıran Torbalı’da, artan mülteci sayısı kontrol edilemez hale geldi. Torbalı Kaymakamlığı tarafından verilen talimatla Torbalı Nüfus Müdürlüğü, ilçedeki mültecileri kontrol altında tutabilmek için ikametgah belirleme çalışmalarına başladı.

Avrupa ülkelerinden daha fazla Suriyeli mülteci barındıran Torbalı’da, artan mülteci sayısı kontrol edilemez hale geldi. Torbalı Kaymakamlığı tarafından verilen talimatla Torbalı Nüfus Müdürlüğü, ilçedeki mültecileri kontrol altında tutabilmek için ikametgah belirleme çalışmalarına başladı. Torbalı’da sabit ikametgahı olmayan mültecilerin barınmasına izin verilmeyeceği belirtilirken, ilçedeki mülteci sayısıyla ilgili gerçeği Kaymakam Otçu açıkladı. Kaymakam, ‘ilçedeki Suriyeli sayısını bilmiyoruz’ dedi.

YALAN İKAMETGAH BİLGİSİNE CEZA GELİYOR

Mahalle Muhtarlarının mahallelerinde yaşayan mültecilerin sisteme kaydedilmesi için nüfus müdürlüğüne yardımcı olmalarını isteyen Kaymakam Otçu, Suriyelilerin sabit ikametgahları olmasının zorunlu olduğunu ifade ederek işyeri ve depo gibi yerlerde kalmalarına izin verilmeyeceğini söyledi. Barınma amaçlı kullanılan depo ve iş yerlerinin boşaltılacağını açıklayan Kaymakam Otçu, bazı Türk ailelerin mültecileri kendi evlerinde yaşamadıkları halde yaşıyormuş gibi ikametgaha kaydettirdiklerini söyleyerek bunun suç olduğunu ve cezası olduğunu vurguladı. HASAN DEMİR