26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

9 Mart 2017, Perşembe 08:55

TORBALI'DA BULUNAN FABRİKAYI 8 AY İÇİNDE KURARIZ

PSA’nın Opel’i satın almasından sonra gözler Türkiye’deki gelişmelere çevrildi. Peugeot CEO’su Imparato, “Verilmiş bir karar yok. İhtiyaç görürsek 8 ayda fabrika kurabiliriz” açıklamasında bulundu

PSA’nın Opel’i satın almasından sonra gözler Türkiye’deki gelişmelere çevrildi. Peugeot CEO’su Imparato, “Verilmiş bir karar yok. İhtiyaç görürsek 8 ayda fabrika kurabiliriz” açıklamasında bulundu.PSA’nın Opel’i bünyesine katmasının yankıları sürüyor. Global anlamda satın almanın etkileri önümüzdeki süreçte daha net görülecek. Ancak her iki marka da Türkiye pazarı için gerek satış adetleri gerekse köklü geçmişleri nedeniyle önemli bir ağırlığa sahip.

YATIRIM RADARI ÇALIŞIYOR

Ayrıca Opel’in yakın geçmişte, İzmir Torbalı’daki fabrikasında küçük ölçekli olsa da üretici kimliğinin bulunması satın almanın ülkemiz açısından önemini yükseltiyor. Peugeot'nun üst düzey yöneticilerine sorulan soruların başındaysa, yeni yapılanmanın Türkiye pazarına etkileri ve doğuracağı yenilikler oldu.

8 AYDA MONTAJ HATTI

Türkiye’ye yatırım için her zaman hazır olduklarını, ihtiyaç halinde 8 ay içinde fabrika kurabileceklerini vurgulayan Peugeot CEO’su Jean-Philippe Imparato, markanın Türkiye’yi yakından takip ettiğini belirterek, “Bölge direktörlerimiz Türkiye’de yatırım fırsatlarına bakıyor. Şu anda ihtiyaç olup olmadığı araştırılıyor. En tepeden yani PSA Grubu CEO’su Carlos Tavares’ten onay geldiği anda yatırım yapmaya hazırız. Peugeot şu an 8 ay içinde montaj fabrikası kuracak kabiliyete sahip. Vietnam’da 8 ayda tesis açtık. Bu yatırımları başaracak güçteyiz” açıklamasını yaptı.