20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

26 Ağustos 2017, Cumartesi 11:17

TORBALI’DA BİR YOL İÇİN KAPI KAPI GEZİYORLAR

Torbalı'da tarlasına traktörü ya da kamyonu ile giremeyen pek çok çiftçi, arazi yolu açılmasını istiyor. Ancak çiftçiler bu durumda hangi kuruma başvuracaklarını bilmiyor.

Torbalı'da tarlasına traktörü ya da kamyonu ile giremeyen pek çok çiftçi, arazi yolu açılmasını istiyor. Ancak çiftçiler bu durumda hangi kuruma başvuracaklarını bilmiyor. Belediyelere başvuran çiftçiler ise bir kurumdan diğerine yönlendiriliyor. Önce Torbalı Belediyesi'ne başvuran vatandaşlar, buradan arazi yollarını İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı söylenerek İBB'ye gönderiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne giden vatandaşlar ise Torbalı Belediyesi'ne başvurmaları gerektiği söylenerek geri gönderiliyor. Yasayı bilmeyen vatandaşlar, çaresiz vazgeçiyor. Yasa ise çok açık, yedi metreden dar yollar ilçe belediyeleri tarafından açılır, yedi metreden geniş yollar ise büyükşehir belediyeleri tarafından açılır.

YASA AÇIK

5216 sayılı şehircilik yasasına göre yedi metreden daha geniş olan tarım arazisi yollar büyükşehir belediyesi tarafından yedi metreden dar olan yollar ise ilçe belediyesi tarafından açılır. Konu yasa ile sabit olmasına rağmen vatandaşlar iki kurum arasında mekik dokuyor. Torbalı'da hala daha arazi yolu açılması gereken bir çok tarım alanı bulunuyor. HASAN DEMİR