26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

21 Ekim 2017, Cumartesi 09:50

TORBALI'DA ANIT HEYKEL OLMAK

Yakın zaman İlçe heykel tarihi hiç de iç açıcı olaylar yaşamadı bilirsiniz. Ulusal haber kaynaklarına dahi konu olan geçmiş dönem Belediye başkanına benzeyen heykeli unutmadan (Mimarın yalakalığı mı, Başkanın kendi isteği mi belli olmayan) şimdiki başkan da önemli "heykel "açılımlarına" devam ediyor. Belediye meydanın da (meydan denebilirse) heykel kaldırma işine Görmez başkan da eklendi. En son Osmanlı tuğrası yapıldı, sanki başka koyulacak yer kalmamıştı ya. İkiz kızların günahlarından sıyrılıp tuğraya ulaştık. Bi-şeyler değiştirilmeye çalışılıyor sürekli.

Yürüyüş yolunda ki Atatürk bayraklarının kaldırılması örneğin. Eski hastaneyanında ki şehitlik anıtında ki asker ve elinde ki tuttuğu şanlı bayrağın tamamen siyaha boyanması,Torbalı mahallesi beton meydanında ki yapılan Atatürk heykeli gibi. Dünyanın neresinde vardır şehitlik anıtında askeri ve bayrağı tamamen siyaha boyayan akıl.

Durun bununla da bitmiyor. Anıtın yanına yaptığınız bayraklar çok  güzel olmuş elinize sağlık. Ancak, bayrak sayısı On Altı ve yanında onlardan daha yüksek bir bayrak daha. Tam da Aziz Nesin'lik hikaye bu.

Beton meydan dedim ya, betonu çok yeşili az olan meydan. Akşam olduğunda ışıklı su gösterisi güzel, güzel olmasına da arka planda yapılan Atatürk heykeli tam da bir facia. Neden mi? Etkiliyeciliği yani anıt özelliği zayıf, yerden elli santim yükseklikte kaide üzerine oturtulmuş, arkası toprak çöp birikme yeri.Ya yere sıfır yap bizimle aynı hizada samimi olsun, ya da altındaki kaideyi Osmanlı tuğrasın da olduğu gibi yüksek yap anıta benzesin.

Sonuç; heykel sanatında İlçemiz hep sınıfta kalacağa benziyor. Büyükşehir de geriye durur mu canım. Barış yapının orada yapılan üst geçitin yanına asansör heykeli dikti görmeye değer. Hep hareketsiz duran bir heykel. Vatandaşlar hayranlıklarını merdivenlerden yürüyerek gösteriyor. Heykel de sanat beklerken biz heykel olacağız sanırım.

ÇOK EKMEK YEMEMİZ GEREK DAHA ÇOK!