25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

18 Eylül 2017, Pazartesi 08:35

TORBALI’DA 34 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPIYOR

Okullarda ilk ders zili bugün çalıyor. 2017 – 2018 eğitim ve öğretim yılı bugün başladı. İlk ders zilinin çalması ile birlikte sınıflar, şenlendi.

Okullarda ilk ders zili bugün çalıyor. 2017 – 2018 eğitim ve öğretim yılı bugün başladı. İlk ders zilinin çalması ile birlikte sınıflar, şenlendi. Torbalı’da bu yıl 34 bin öğrenci ders başı yaptı. Yaklaşık üç aylık yaz tatilinin ardından okullarına kavuşan öğrenci ve öğretmenler ilk günü sevinç içinde geçiriyor. Torbalı’da bu yıl 34 bin öğrenci eğitim ve öğretim görecek. Yeni açılan okullarla birlikte 89 okulda eğitim yapılacak. 89 okulun 14’ü lise 75’i ise ilkokul ve ortaokullardan oluşuyor.

BEŞ YENİ OKUL AÇILDI

5 yeni okul, bugün kapılarını ilk kez öğrencilere açtı. Ayrancılar İlköğretim Okulu, Gazi İlköğretim Okulu, Ayrancılar İmam Hatip Ortaokulu, Özbey Ortaokulu ve Serdar Genç Anaokulu bu yıl Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçemize kazandırıldı. Ayrancılar İlköğretim okulu 24 derslikten oluşuyor. Torbalı Gazi İlköğretim Okulu ve Ayrancılar İmam Hatip Lisesi de 24 derslikten oluşan okullar arasında. Özbey’e yapılan Özbey Ortaokulu 16 derslikten oluşacak. Serdar Genç Anaokulu ise 3 dersliğe sahip olacak. Toplam 91 yeni dersliğin açıldığı 2017 – 2018 eğitim öğretim döneminde yoğunluk oldukça azalacak. 

TOSUN HAYIRLI BİR DÖNEM DİLEDİ

Yeni eğitim ve öğretim dönemi ile ilgili açıklama yapan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, eğitim yılının hayırlı olmasını diledi. Tosun, İlk ders zili ile birlikte öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz okullarına kavuşuyor. Sınıflarımız yeniden şenlendi. Eğitim yılının kazasız, sorunsuz, öğrencilerimizin daha büyük başarılar elde ettiği bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi. HASAN DEMİR