25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

27 Mart 2017, Pazartesi 11:39

TORBALI YÖRÜK KAHVALTISINDA BULUŞTU

Ahmetli Yörükleri kahvaltı etkinliğinde buluştu. Ahmetli Köyü Yörük Kültürünü Geliştirme ve Yaşatma Derneği, Ahmetli Çamlık Piknik Alanı’nda güzel bir kahvaltı etkinliğine imza attı. Yörükler tarafından gerçekleştirilen kahvaltı etkinliğine Torbalı’nın her kesiminden vatandaşlar katıldı.

Ahmetli Yörükleri kahvaltı etkinliğinde buluştu. Ahmetli Köyü Yörük Kültürünü Geliştirme ve Yaşatma Derneği, Ahmetli Çamlık Piknik Alanı’nda güzel bir kahvaltı etkinliğine imza attı. Yörükler tarafından gerçekleştirilen kahvaltı etkinliğine Torbalı’nın her kesiminden vatandaşlar katıldı. Yüzlerce kişinin iştirak ettiği Yörük davetine, halkın yanı sıra İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı. Sabah erken saatlerde başlayan kahvaltı etkinliği, yoğun katılımdan dolayı gün boyu sürdü. Ege ve Akdeniz bölgelerinden çok sayıda Yörük de, davete iştirak ederek ilçemize geldi. 30 Nisan’da gerçekleşecek olan Yörük şenliği öncesinde gerçekleşen kahvaltı etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

YÖRÜK ELİNDEN GÖZLEME

Ahmetli Köyü Yörük Kültürünü Geliştirme ve Yaşatma Derneği tarafından gerçekleştirilen Yörük kahvaltısı etkinliğinde, davetlilere gözleme ve pişi ikram edildi. Piknik alanında hamur sofraları kurup, ateş yakan Yörük kadınları, maharetli elleri ile gözleme ve pişi pişirerek vatandaşlara ikram etti. Lezzetli gözlemeleri yiyen vatandaşlar, gözlemelerin pişirildiği yerde Yörük kadınları izleyerek tarifini öğrenmeye çalıştı. İzmir Milletvekili Musa Çam’da gözlemeleri çok beğenerek, Yörük kadınlarını tebrik etti.

AYRIM YAPMADAN HERKESİ DAVET ETTİK KATILANLARA TEŞEKKÜR EDERİM

 Yüksek katılım ve coşku ile gerçekleşen Yörük kahvaltısını düzenlemiş olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Ahmetli Köyü Yörük Kültürünü Geliştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Şurgun, katılan herkese teşekkür etti. Şurgun, “Siyasi parti yada başka bir ayrım yapmaksızın herkesi kahvaltımıza davet ettik. Davetimize iştirak eden herkese çok teşekkür ederim. Sayın vekilimize de bizi yalnız bırakmadığı için ayrıca teşekkür ederim. 30 Nisan’da gerçekleştireceğimiz şenlik öncesinde bir araya gelmek ve ilkbaharı kutlamak istedik. Ayıca emeği geçen kadın ve erkek tüm Yörüklere de teşekkür ederim” dedi. HASAN DEMİR