25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

21 Eylül 2017, Perşembe 14:10

TORBALI ÜNLÜ ŞAİR SUNAY AKIN'I BEKLİYOR

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali, 15 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında İzmirlileri 11 ülkeden önemli şair ve yazarlarla bir araya getiriyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali, 15 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında İzmirlileri 11 ülkeden önemli şair ve yazarlarla bir araya getiriyor. Festival 8 ilçede gerçekleştiriliyorEdebiyat dünyası bir kez daha İzmir'de buluşuyor. İlki 2015 yılında "Edebiyat Özgürleştirir" sloganıyla düzenlenen Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali'nin ikincisi, 15 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek.Kentin 8 ilçesinde düzenlenecek olan etkinliklerin bu yılki teması ise "barış".

BİR ÇOK ÜLKEDEN KATILIMCI

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve direktörlüğünü Haydar Ergülen'in, editörlüğünü ise Mahmut Çınar'ın üstlendiği festivalde Türkiye'den ve farklı ülkelerden katılımcılar; İzmirli edebiyatseverlerle panellerde, söyleşiler olacak. "Edebiyat Barıştırır" ilkesiyle düzenlenen bu yılki festival Türkiye'nin en önemli şair ve yazarlarını İzmirlilerle buluştururken dünyanın yaşayan en büyük şairlerinden Adonis'i de ağırlayacak. Adonis, Türk şiirinin büyüklerinden Özdemir İnce’yle birlikte festivalin onur konuğu. Aynı zamanda festivalin açılışının da yapılacağı Konak'ta iki sürecek olan panel, şiir akşamı ve söyleşi etkinliklerinde İzmirlilere şiirlerini okuyacak olan Adonis ve Özdemir İnce’ye Türkiye'den, Fransa'dan, Güney ve Kuzey Kıbrıs'tan şairler eşlik edecek.

SUNAY AKIN'IN OLACAĞI TORBALI PROGRAMI

29 Eylül Cuma

PANEL:

Barışa komşu olmak

Laura Garavaglia (İtalya), Selim Babullaoğlu (Azerbaycan), Müge İplikçi, Ömer Erdem

Yöneten: Müge İplikçi

(Saat 19.00-20.30)

Şiir Akşamı:

Laura Garavaglia, Selim Babullaoğlu, Ömer Erdem

(Saat 21.00-22.00)

30 Eylül Cumartesi

ATÖLYE:

Çocuklar için şiir atölyesi

Gizem Pınar Karaboğa

(Saat 14.00-17.00)

GÖSTERİ:

İki Kitap Bir Heves

Sunay Akın

(Saat 19.00)

SÖYLEŞİ-İMZA:

Sunay Akın

(Saat 21.00-22.30)

Yer : Belediye Kültür Merkezi