26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

19 Ekim 2017, Perşembe 09:31

TORBALI UÇUYORSA HALK NEDEN BARUT GİBİ?

Torbalı’yı yönetenlerin söylemlerine bakarsanız eğer Torbalı uçuyor. Göreve başladıkları 2014 yılından bu yana her geçen yıl uçmuşuz da haberimiz yokmuş. Elbette kimse ayranım ekşi demez. Tüm yönetimler kendilerini över, yere göğe koyamaz. Siz hiç kusura bakmayın başarılı olamadık, hedefleri tutturamadık diyen yöneticiler gördünüz mü? Böyle yöneticiler ancak Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerden çıkıyor. Bizde ise şeyh uçmasa bile mürit bir şekilde uçurduğu için herkesin ayağı güç sarhoşluğundan bir süre sonra yerden kesiliyor..

Torbalı uçuyor diye çeşitli söylemler duyunca şaşırmayın, alıcınızın ayarlarıyla oynamayın diye yazdım bu satırları. Bu zamana kadar meşhur akıllı kavşağın yerine geleceği iddia edilen bir uçan yol efsanesini duyduk en uçan sınıfından bu ilçede.. Onun da henüz rüzgarını gördük, gök gürültüsünü gördük ama yağmur tanesi kaç bahar sonra gariban Torbalı ahalisinin başına düşer onu ancak yüce rabbim bilir..

Torbalı uçuyor diye övünüyor ya bu ilçeyi yönetenler; Torbalı’nın asgari ücrete talim, ay sonunu zor eden, akşam işten gelir gelmez, iki çay yudumundan sonra yorgunluktan uyuya kalan emekçi ahalisi bu uçuşun neresinde acaba? Açalım bakalım kırmızı kaplı halk defterini..

Atatürk mahallesi delik deşik yollarından artık patlama noktasında.. Dün gazetemiz cesurca yazdı. Mahalle halkının oldukça çarpıcı iddiası var. AK Parti’ye yakın isimlerin oturduğu sokağın kilit taşları döşendi ama diğerleri döşenmedi.. Atatürk mahallesi çok önemli , çünkü Görmez yönetimi 2014 yılında belediye yönetimine giden yolu Atatürk Mahallesinin verdiği oylarla açtı. Mahallenin 3 yıl sonra her yanından tepki yükseliyor. Özellikle altyapı sorunlarına dönük birikmiş bir öfke var Atatürk Mahallesinde. Ve mahalle dört gözle 2019 belediye seçimlerini bekliyor. Konuyla ilgili olanların haberi ola.

Bir diğer dert küpü Sağlık Köyü. Sağlık köyü benim en sevdiğim köylerin başında geliyor. İsmini Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu Torbalı’nın yıllara meydan okumuş köylerinden birisi burası.  Büyükşehir belediyesi tuttu Sağlık Köyüne bir iyilik yaptı. 150 haneli köy için İZBAN istasyonu yaptı, hizmete açtı. Ama o da ne? Köylüler bir baktı ki ; İZBAN’a binmek için kartı basınca çift kat ücret ödeniyor? Neden? Neymiş Selçuk ve Sağlık köyü durağından binecekler çift kat ücret ödeyecekmiş? Kaşıkla verip sapıyla göz çıkarmak diye bir deyiş vardır Anadolu’da. Büyükşehir’in yaptığı tam da buna uyuyor aslında.. İZBAN’ı kurmuş kaşıkla vermiş, çift kat bilet ücretiyle yani sapıyla Sağlık köyünün gözünü çıkartıyor. Ayıptır insaftır yahu. İZBAN’ın öteki ucu Menemen, Aliağa’dan binen çift ücret ödemiyor da, bu taraftaki ucu Selçuk, Sağlık neden çift kat ücret ödüyor?  Bu işin akılla mantıkla izah edilecek bir tarafı var mı Allah aşkına?

90 Dakika uygulaması ile Torbalı halkına büyük haksızlık yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi şimdi de İZBAN’a çift kat ücret uygulamasıyla ne yapmak istiyor acaba? Torbalı her ulaşım için çift kat ücret ödemek zorunda mı? En çok vergi veren ilçeyiz eyvallah da, vergi bu gariban halkın cebine girmiyor birisi bunu sayın Kocaoğlu’na hatırlatmalı. 

Sonuç olarak size bol uçurucu satırlar yazamadım sayın okuyucular. Biz özel tahsis makam arabalarında, ballı danışman koltuklarında değil sizler gibi izban koltuğunda, otobüs sırasında hayat mücadelesi veriyoruz . Ne yapalım ? Halk sofrasında oturan halkın derdini, ağa sofrasına oturan ağa nağmesini yazarmış. Bizim kalemden bunlar çıkıyor vesselam.