26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

18 Eylül 2017, Pazartesi 09:39

TORBALI TİCARET ODASI SEÇİMİNDE CHP VE MHP UYUYOR MU?

Cumartesi günü Torbalı Ticaret Odası’nın basına verdiği kahvaltıdaydık. Mevcut Başkan Abdulvahap Olgun hem geçmişte yaptıklarını anlattı hem de tekrar adaylığını açıkladı..Bilindiği gibi Vahap Olgun Torbalı’da AK Parti’nin önde gelen isimlerinden birisi aynı zamanda..

Bu ne demek?

Bu Torbalı Ticaret Odası yine AK Parti’nin adayı ile seçime gidiyor demek?

Peki Torbalı’nın diğer partileri nerede?

10 yıl bu ilçeyi yönetmiş, şu anda da Torbalı’da en önemli güce sahip olan CHP nerede?

Torbalı’nın kilit partisi olan ve son yerel seçimde sıçrama yapıp meclise üye sokmuş MHP nerede?

Bu iki partiden yaklaşan TTO seçimi için ortaya çıkacak bir tane bile aday yok mu yani?

 

Cumartesi günü basın toplantısında adaylığını açıklayan Abdulvahap Olgun’u dinlerken kafamdan yukarıdaki sorular geçti.. Bunu soru cevap bölümünde Olgun’a da sordum .. ‘’ Daha önceki TTO seçimlerinde partilerin adayı olurdu. Ama şu anda karşınızda aday yok. Sizi  AK Parti’nin adayı olarak mı değerlendirelim yoksa bizim bilmediğimiz diğer partilerle sizin adaylığınız konusunda bir konsensus mu var? Yani sizi ortak aday gibi mi görelim? ‘’

 

Benim aykırı sorularıma artık Torbalı’da herkes alıştı. Gazeteci şeytanın gör dediğini görüp sorabilen kişidir.. Olgun ‘’ Sadece milletvekili Atilla Kaya ile görüştüm. Tekrar adayım dedim fikrini sordum ‘’ dedi soruma karşılık..

 

Hatırlıyorum da Olgun’un bu göreve ilk seçildiği seçimlerde  kıran kırana mücadele olmuştu TTO seçimi için.. Saflar netleşmiş, kılıçlar çekilmiş aylar önceden herkes birbirine 21 pare top atışı bile atmaya başlamıştı.  Neden? Çünkü; Ticaret Odası yönetimleri her zaman stratejik önemi olan koltuklar olmuştur. İlçe yönetiminde söz sahibi olanlar ya da olmak isteyenler Ticaret Odası yönetimlerine de şu veya bu şekilde söz sahibi olmak isterler..

Peki bu seçimlerde Torbalı’da  ne değişti?

En çok CHP’ye soruyorum bunu.. CHP cephesinde Olgun’un karşısına çıkacak pek çok iş adamı var Torbalı’da? Bunu herkes biliyor? Nerede bu iş adamları? Yoksa CHP için şu an içinde ellerinde olan Esnaf Odası yetiyor mu?  MHP’ye çok fazla kızamıyorum çünkü MHP’de zaten siyaseten kafalar karışık… Ama Torbalı’da MHP cephesinde de TTO başkanlığını yapabilecek kapasitede pek çok iş adamı var? Bunu da hatırlatalım.

 

Sonuçta Olgun ben yine adayım dedi. Bir dönem daha yaparım sonrası Allah Kerim diye de ekledi. Tabi bizim gibi sorgulayıcı gazeteciler elbette ki sormalıydı ve bizde sorduk ‘’ Bir dönem daha TTO başkanlığından sonra siyaseten daha yukarılarda adaylıklar olur mu? ''

Büyük bir mayındı bu soru aslında.. Ki ben buna benzer bir soruyu TTO binasının açılışında yine Olgun’a sormuştum. Konu sıkıntısı çeken Torbalı basınının yazarları  da 2 -3 ay bu soru üstünde yazıp yazıp durmuşlardı.

Olgun soruyla ortaya attığımız mayına basmadı.. Siyaset konuşmayacağım dedi noktayı koydu..

 

O konuşmadı ama ben konuyu açayım. 2019 yılının AK Parti cephesinin belediye başkan adaylığı ile ilgili konuşulacak isimlerin arasına Olgun’u daha keskin çizgilerle koyabiliriz artık.. Kaya ekibinin 2019 için belediye başkanlığına hazırlayacağı isimlerden birisi de  Olgun olacaktır. Basın toplantısında bunun kokusunu aldım.

 

Ve son olarak ; TTO seçimleri için henüz bir adayı olmayan ve olma ihtimali de düşük olan CHP ve MHP cephesine şunu belirtmek isterim. Kendi ellerinizle verdiğiniz kaleleri tekrar kazanmak için bir gün çok mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Bizden söylemesi. İmza : Bir dost.