24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

17 Ekim 2018, Çarşamba 09:15

TORBALI ŞUBE ASTSUBAYLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

“Yaklaşık 100 bin çalışan ve 150 bin Emekli Astsubay meslektaşlarımızın aileleri ile birlikte Bir milyonun üzerinde camiamız yılda bir gün de olsa, hayatlarını ülkesine ve milletine adadıkları mesleklerinin hatırlanarak kamu gündemine gelmesi ve bir arada olmaları çok önemlidir”

Emekli Astsubaylar Derneği Torbalı Şubesi emekli astsubaylar günüyle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan Basın Sorumlusu Ufuk Yıldırımlar, “Şu anda en ön cephede savaşıyorlar. Özel timler onlardan oluşuyor. Her tarafı tuzaklanmış yollarda yürüyen, evlere ilk giren onlar. Onlarca cana mal olan el yapımı patlayıcılara ilk müdahaleyi de onlar yapıyor. Kara, Hava, Deniz Kuvvetlerinin ana direkleri, olmasa olmazı astsubaylar. Türk Ordusu'nu savaşan bir BEDEN olarak düşünürseniz, onlar bu bedenin omurgası. Evet, astsubaylardan söz ediyorum, Tanıdığımızı sandığımız ama haklarında pek az şey bildiğimiz astsubaylardan. Taşıdıkları rütbenin Göktürk Veziri Tonyukuk'a kadar gittiğini bilir misiniz? Tarih kitaplarında pek rütbeleri yazılmaz. Kurtuluş Savaşı'nın ilk uçuşunu yapan kahraman pilotumuz Vecihi Hürkuş veya Antep savunmasının önder askeri Kılıç Ali’nin astsubay olduğunu pek kimse bilmez. Ya Seddülbahir kahramanı Bigalı Mehmet Çavuş’u bilir mi?” dedi.

ASTSUBAYLAR ORDUNUN BELKEMİĞİ

Açıklama, “Görevlerini gece gündüz demeden büyük bir özveri içerisinde yerine getirerek, şanlı ordumuzun silah araç gereç ve tüm modern teçhizatlarını kullanarak onların bakım onarım ve idamesini sağlayan. Kıtalarında vatanı görevlerini yerine getiren Mehmetçiklerimize hem aile hem de komutan olan. Dolayısı ile de Türk Silahlı Kuvvetlerinin bel kemiğini oluşturan. Ülkesinin tam bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve milletimizin onur timsali şanlı bayrağımızın göklerde nazlı nazlı dalgalanmasını kendisine görev edinmiş. Bu uğurda hayatını seve seve hiç düşünmeden feda eden ve bundan sonra da hayatını feda etmekte en ufak bir tereddüt göstermeyecek olan tüm kuvvetlerimizde görev yapan ya da şerefli görevlerini tamamlayarak görevlerini kendisinden sonra gelen gençlere devrederek emekli olmuş meslektaşlarımızın 17 Ekim dünya astsubaylar gününü en kalbi duygular ile kutluyoruz” şeklinde devam etti.

ULUSUMUZUN TARİHİ ŞANLI ÖRNEKLERLE DOLUDUR

Gazi ve şehitleri de unutmayan Yıldırımlar, “Ülkemizin içerisinden geçtiği ( hem ekonomik hem de siyasi ) bu zor günlerde gerek görevlerini ifa ettikleri sırada gerekse kalleşçe ve canice hayatlarını kaybederek aramızdan ayrılan meslektaşlarımız ile birlikte tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyerek, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Muvazzafı ile emeklisi ile astsubay camiası olarak Ülkemiz ve milletimizin yaşamakta olduğumuz bu zor süreci, sağduyu, birlik ve beraberlik içerisinde tahriklere kapılmadan atlatacağımıza olan inancımız tamdır. Ulusumuzun şanlı tarihi bunun sayısız örnekleri ile doludur” dedi. HASAN DEMİR